HomeNieuwsActualiteit«Mentaal probleem? Hogere premie voor verzekering»

«Mentaal probleem? Hogere premie voor verzekering»

Mensen die een behandeling volgen of volgden bij een psycholoog, geraken soms moeilijker aan een verzekering of moeten meer betalen. Dat zegt psychologenvereniging VVKP in De Morgen. De vereniging geeft het voorbeeld van een cliënt die zelfs een hogere premie moest betalen wegens een spinnenfobie.

De laatste maanden zegt de VVKP ook opvallend meer meldingen te krijgen van mensen die in de psychiatrie belanden en daarna lang moeite hebben om een hospitalisatieverzekering af te sluiten of hogere premies moeten betalen.

Enkel bij psychoses en schizofrenie

Assuralia, de sectorfederatie van verzekeraars, zegt geen gevallen te kennen van verzekeraars die hogere premies vragen voor een schuldsaldoverzekering wegens behandeling bij de psycholoog. «Dat is alleen het geval bij ernstige psychische aandoeningen zoals schizofrenie of psychoses», klinkt het daar.

Minister van Economische Zaken Pierre-Yves Dermagne (PS) wil het ‘recht om vergeten te worden’, dat bepaalt dat verzekeraars geen rekening meer mogen houden met een ziekteverleden, uitbreiden voor verschillende chronische ziektes. «Mogelijk wordt daarvoor ook gekeken naar psychische ziektes», zegt hij.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/mentaal-probleem-hogere-premie-voor-verzekering

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels