HomeNieuwsActualiteitKlagen jij en je collega’s over je werk? Dan ben je gezond...

Klagen jij en je collega’s over je werk? Dan ben je gezond bezig

Vroeger was het een vaste waarde aan de koffiemachine in de keuken van het bureau. Om tien uur kwamen jij en je collega’s steevast samen voor een koffietje en er ging geen dag voorbij zonder dat er wat geklaagd werd over de baas, de klanten of de job zelf. Tegenwoordig is zo’n koffieklets wat moeilijker, maar via WhatsApp klagen jullie gezellig voort.

Hoewel we klagen maar al te vaak als iets negatiefs zien, is dat niet per se het geval. Sterker nog, volgens een onderzoek van de University of Melbourne is klagen over het werk tegen je (lievelings) collega zelfs gezond.

Stoom afblazen

Voor haar onderzoek volgde Dr. Vanessa Pouthier twaalf maanden lang een groep collega’s in een ziekenhuis. Uit haar analyse kwam naar voren dat het erg belangrijk is om op de werkvloer op z’n minst iemand te hebben met wie je kan lachen, maar tegen wie je ook kan klagen. Gezien al de tijd die we aan ons werk spenderen is het niet meer dan normaal dat je soms de behoefte hebt om stoom af te blazen. Volgens Pouthier hoef je je als werkgever trouwens niet meteen zorgen te maken als je werknemers tegen elkaar klagen. «Het is een manier om te binden met collega’s en om negatieve energie kwijt te spelen, vooral wanneer er humor wordt gebruikt. Gebeurt dat niet, dan voelt de werkdag erg lang», vertelde ze aan ABC. Laat je dus maar lekker gaan tegen je favo collega!

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/klagen-jij-en-je-collegas-over-je-werk-dan-ben-je-gezond-bezig

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels