HomeNieuwsActualiteitHazard en Courtois ontkennen spanningen in de ploeg: «In die kleedkamer is...

Hazard en Courtois ontkennen spanningen in de ploeg: «In die kleedkamer is er niets gebeurd»

Aanvoerder Eden Hazard en doelman Thibaut Courtois, beiden onder contract bij Champions League-winnaar Real Madrid en samen goed voor 224 caps bij de nationale ploeg, werden dinsdag in het Salwa Beach Resort in Abu Samra opgevoerd om de pers te woord te staan na de onophoudelijke stroom berichtgeving omtrent de gespannen sfeer bij de Belgische nationale elf.

Volgens de Franse sportkrant L’Equipe zouden Jan Vertonghen en Kevin De Bruyne na de wedstrijd tegen Marokko in de kleedkamer zelfs neus aan neus gestaan hebben. Volgens L’Equipe was ook Eden Hazard bij het incident betrokken. Romelu Lukaku zou tussenbeide gekomen zijn om hen uit elkaar te halen. Hazard en Courtois ontkennen echter.

«We hangen aan elkaar»

«Na die wedstrijd tegen Marokko is er niet veel gebeurd. Er worden veel onwaarheden verteld. Intussen is er een gesprek geweest met alle spelers en de technische staff en daar is er veel gezegd. Daar dienen dergelijke momenten ook voor. We zitten in een lastigere situatie dan we gewend zijn, maar we zijn klaar om er in die laatste wedstrijd voor te gaan. We hangen nog aan elkaar. Dat is ook een kenmerk van een grote ploeg. Die hangen vaak nog harder aan elkaar als het moeilijk gaat. Het is nu aan ons om te reageren op het terrein. We moeten spelen met de drang om te winnen. Ik weet dat we Kroatië kunnen kloppen. Elke wedstrijd is moeilijk, maar met dit team moet het lukken», vertelde Eden Hazard tijdens de druk bijgewoonde persconferentie. «Dit is echter een van de moeilijkste momenten in mijn internationale carrière. En die duurt toch alweer veertien jaar», voegde Hazard daar nog aan toe.

Wissel

Bij het geplande persmoment van de Rode Duivels werden Arthur Theate en Yannick Carrasco vervangen door Hazard en Courtois. Dinsdagochtend waren Hazard en recordinternational Jan Vertonghen aangekondigd, maar die laatste werd vervangen «vanwege praktische redenen». «Die verandering hebben we beslist tijdens het groepsgesprek. We dachten dat het beter was dat er twee anciens van de ploeg kwamen.»

Hazard lacht frustraties weg

«De vermeende aanvaring met Vertonghen werd door Hazard weggelachen. «Of ik gevochten zou hebben met Vertonghen? Nee, Jan is heel wat groter dan ik. In die kleedkamer is er niets gebeurd, enkel de coach heeft gepraat. Ik heb een goede verstandhouding met Jan, dat is altijd zo geweest. Mijn uitspraken over de trage verdediging? Jan heeft me inderdaad gevraagd of ik dat gezegd heb. Mijn ploegmaats kennen me echter en weten dat ik zo’n dingen bedoel als grap. De uitspraken van Kevin? Ik denk dat hij enkel wou zeggen dat we allemaal ouder zijn dan vier jaar geleden in Rusland. Kevin is de eerste om vertrouwen in de groep te hebben.»

Het spelniveau zit beneden alle peil en dat frustreert de groep evenwel. Over twee dagen moet er een oplossing op de mat komen tegen de Kroaten, anders is de vroegtijdige uitschakeling een feit. Martinez heeft naar eigen zeggen zijn plannetje al klaar. «We zitten niet op ons gebruikelijke niveau en slagen er voorlopig niet in goeie prestaties neer te zetten. Het collectief kan daar het verschil maken. Willen spelen voor een ander. Dan zullen de individuele technische kwaliteiten boven water komen. Je zal ons pas zien lachen als we winnen. Dan zal ook het vertrouwen terugkeren.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/hazard-en-courtois-ontkennen-spanningen-de-ploeg-die-kleedkamer-er-niets-gebeurd

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels