HomeNieuwsActualiteitGeen witte kerst, maar wel opvallend weer tijdens kerstweekend

Geen witte kerst, maar wel opvallend weer tijdens kerstweekend

We krijgen het komende feestweekend jammer genoeg geen witte kerst. Integendeel, het wordt erg zacht voor de tijd van het jaar. Dat zegt het KMI vandaag.

Donderdagnamiddag palmt een nieuwe regenzone ons land geleidelijk in vanaf het zuidwesten. Vooraleer het regent, kunnen er tijdelijk nog enkele opklaringen ontstaan. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 11 graden op sommige plaatsen in Laag- en Midden-België, wat zacht is voor de tijd van het jaar. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Donderdagavond verwacht het KMI soms stevige regenval. Later in de nacht blijft het zwaarbewolkt met nog wat resterende lichte regen. Vooral in de Hoge Venen kan het zicht slecht worden. De minima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind waait meestal matig uit zuidwest tot west. Ten zuiden van Samber en Maas wordt hij soms vrij krachtig met kans op rukwinden tussen 50 en 60 km/u.

Opvallend zacht weer

Vrijdag trekt een nieuwe, vrij actieve regenzone vanaf de Franse grens over ons land. ‘s Namiddags trekt ze weg naar Nederland en Duitsland. Er kunnen dan opklaringen verschijnen, maar in Hoog-België is er nog kans op enkele buien. Het wordt opvallend zacht met maxima tussen 9 graden in de Hoge Venen en lokaal 13 graden in Laag- en Midden-België. De matige zuidenwind neemt toe en wordt vaak vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee, terwijl hij naar het zuidwesten ruimt. Er zijn windpieken tot 60 km/u mogelijk of lokaal zelfs wat meer.

Opklaringen

Zaterdag is er veel bewolking met enkele buien. In de loop van de dag wordt het droger met bredere opklaringen, vooral in de noordwestelijke helft van het land. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 9 en 11 graden elders. De wind waait matig uit het zuidwesten en neemt in de loop van de dag wat af.

Zondagochtend is het grijs en nevelig in de Ardennen, terwijl er in Laag-België nog mooie opklaringen zijn. De bewolking echter neemt snel toe en vanaf het zuidwesten volgt regen. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidelijke richtingen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/geen-witte-kerst-maar-wel-opvallend-weer-tijdens-kerstweekend

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels