HomeNieuwsActualiteitFIFA bevestigt alcoholverbod in de stadions tijdens WK

FIFA bevestigt alcoholverbod in de stadions tijdens WK

Wereldvoetbalbond FIFA bevestigt dat er in en rond de stadions voor het WK Voetbal geen alcohol verkocht zal worden. Dat staat in een mededeling op Twitter.

Verschillende media berichtten eerder op de dag op basis van een anonieme bron dat Qatar beslist had om geen alcohol te verkopen in en rond de stadions. Nochtans heeft de FIFA een sponsordeal van 75 miljoen dollar met biermerk Budweiser.

FIFA bevestigt het nieuws. «Na gesprekken tussen het gastland en FIFA is beslist om te focussen op de verkoop van alcoholische dranken op het FIFA Fan Festival, andere fanlocaties en zaken met een vergunning. Verkooppunten voor bier worden verwijderd uit de zones van de stadions.»

Alcoholvrij bier wél

De voetbalbond benadrukt dat de verkoop van Bud Zero, de alcoholvrije variant van het bier, overal mogelijk blijft. «Het gastland en de FIFA blijven erover waken dat de stadions en de omliggende gebieden een plezierige, respectvolle en aangename ervaring blijven voor alle fans.»

De FIFA bedankt brouwer AB Inbev ook voor het begrip en voor de aanhoudende steun voor het WK.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/fifa-bevestigt-alcoholverbod-de-stadions-tijdens-wk

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels