HomeNieuwsActualiteitFiets op overschot? Actie #fietsvrij zamelt fietsen in voor vluchtelingen

Fiets op overschot? Actie #fietsvrij zamelt fietsen in voor vluchtelingen

Wie zijn of haar oude fiets, kinderfiets of fietskar een tweede leven wil geven voor een goed doel, kan vanaf dinsdag terecht in een Fietspunt of Fietsbieb in Vlaanderen en Brussel. De fietsen worden hersteld en zullen via de gemeenten of stad ter beschikking gesteld worden aan vluchtelingen en andere sociaal kwetsbare personen. Dat meldt HERW!N, koepel van de Fietspunten, dinsdag samen met de Fietsbiebs, Fietsberaad, De Fietsersbond en de Grote Versnelling.

“In eerste instantie wilden de Fietspunten met #fietsvrij een solidariteitsactie voor de vluchtelingen uit Oekraïne opzetten. De actie wordt nu verruimd naar andere vluchtelingen of kwetsbare gezinnen en kinderen die geen toegang hebben tot een betaalbaar vervoersmiddel», licht Eva Verraes, directeur van HERW!N, toe.

Kwalitatieve fietsen worden volledig weer op punt gezet en indien nodig hersteld. Fietsen die niet hersteld kunnen worden, worden gedemonteerd om zo bepaalde onderdelen te hergebruiken.

Formules

Afhankelijk van specifieke noden in een regio, worden afspraken gemaakt tussen de lokale besturen en de Fietspunten om de fietsen via verschillende formules (verhuur, schenking, verkoop) ter beschikking te stellen aan de vluchtelingen. De Fietsbieb wil zijn steentje bijdragen door kinderfietsen in te zamelen en uit te lenen aan de kinderen van vluchtelingen die hier in België onderdak hebben gevonden.

De Fietsbiebs voorzien per binnengebrachte fiets in één jaar gratis lidmaatschap om de fiets te ontlenen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/fiets-op-overschot-actie-fietsvrij-zamelt-fietsen-voor-vluchtelingen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels