HomeNieuwsActualiteitFBI zocht bij huiszoeking bij Trump naar documenten over kernwapens

FBI zocht bij huiszoeking bij Trump naar documenten over kernwapens

Bij de huiszoeking die maandag plaatsvond in de woning van de gewezen Amerikaanse president Donald Trump, was de FBI onder meer op zoek naar geheime documenten over kernwapens. Dat meldt The Washington Post op basis van experts die betrokken zijn bij het onderzoek.

De ongebruikelijke huiszoeking in Mar-a-Lago, in de staat Florida, toont «de diepe bezorgdheid» aan die bij regeringsfunctionarissen bestaat over de informatie zich nog bij Trump bevindt en die mogelijk in verkeerde handen kan terechtkomen, zo schrijft de Amerikaanse krant.

De bronnen van The Washington Post gaan niet verder in detail over de documenten die in Mar-a-Lago werden gezocht. Het is dus niet duidelijk of het gaat om documenten over Amerikaanse wapens, of over wapens van andere landen. Er werd ook niet meegedeeld of de documenten werden aangetroffen bij de huiszoeking.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI willen niet reageren op het artikel. Ook een woordvoerder van Trump geeft voorlopig geen commentaar.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/fbi-zocht-bij-huiszoeking-bij-trump-naar-documenten-over-kernwapens

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels