HomeNieuwsActualiteitDrama in Strépy: Alleen bestuurder blijft aangehouden, alcoholtesten waren positief

Drama in Strépy: Alleen bestuurder blijft aangehouden, alcoholtesten waren positief

De procureur-generaal van Bergen, Ignacio de la Serna, heeft maandagavond op de Franstalige zender RTBF bevestigd dat de bestuurder van de auto die zondagochtend in Strépy-Bracquegnies een groep carnavalisten aanreed, ‘Paolo F.’ was. De man had iets meer alcohol in het bloed dan toegelaten. Alleen Paolo F. blijft op dit moment aangehouden.

De twee inzittenden zijn in verdenking gesteld voor onopzettelijke doodslag en slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het oogmerk te doden. Alleen de bestuurder, Paolo F., afkomstig uit de regio La Louvière, blijft aangehouden. De passagier is vrijgelaten onder voorwaarden. Hij wordt verdacht van het niet verlenen van hulp aan personen in nood.

Rijbewijs eerder ingetrokken

Het rijbewijs van Paolo F., die zich op sociale media fan toont van snelheid, was vijf jaar geleden al eens ingetrokken. Nadien legde hij vier examens af (theoretisch, praktisch, medisch en psychologisch), waarna hij weer mocht rijden. Zowel Paolo F. als zijn passagier testten positief op een alcoholtest. Bloedtesten moeten uitwijzen of ze andere drugs gebruikt hadden.

De twee mannen werden maandagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Doornik. Die heeft tot dinsdag 05.00 uur de tijd om hen al dan niet onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. De kwalificatie luidt momenteel doodslag, maar die kan nog aangepast worden in de loop van het onderzoek.

Opzet of niet?

De procureur-generaal legde uit dat toen de politie aankwam, de twee mannen al uit de auto waren gestapt. Op basis van beelden van veiligheidscamera’s kon vastgesteld worden wie de bestuurder was. De la Serna voegde nog toe dat een van de sleutelelementen van het dossier de kwestie is of er sprake was van voorbedachtheid of niet. «Dat is belangrijk, want de aard van de straf is verschillend naargelang het al dan niet met opzet gebeurde. We zullen daarvoor rekening houden met verschillende elementen: de snelheid van het voertuig, of er geremd werd, waarom de auto nog een kilometer doorreed na de impact. Het is nog te vroeg voor antwoorden hierop», klonk het.

Bij de aanrijding kwamen zes mensen om het leven. Er vielen ook 10 zwaar- en 27 lichtgewonden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/drama-strepy-alleen-bestuurder-blijft-aangehouden-alcoholtesten-waren-positief

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels