HomeNieuwsActualiteitDeze flitspaal levert ons land miljoenen euro’s per jaar op

Deze flitspaal levert ons land miljoenen euro’s per jaar op

Ons land telt om en bij de 2.000 flitspalen, maar eentje moet opvallend meer werken dan de rest. Dat ‘winstgevende’ exemplaar bevindt zich in Antwerpen.

De kans is groot dat je op de E19 al eens richting Antwerpen hebt gereden. Dan weet je wellicht ook dat er een flitspaal staat vlak voor de Craeybeckxtunnel. Die klepper betrapte vorig jaar maar liefst 120.000 hardrijders, wat de staatskas zo’n 7,5 miljoen euro opleverde. In realiteit gaat het wellicht zelfs over nog een groter bedrag, want 17.000 chauffeurs werden geflitst aan 140 km/u of meer, wat hen een rechtstreekse dagvaarding opleverde die niet in de cijfers verwerkt werd.

Trajectcontroles

De tweede plaats gaat naar de trajectcontrole op het viaduct van Gentbrugge, waar 101.000 bestuurders tegen de lamp liepen. De trajectcontrole op de A11 in Brugge (87.000) is dan weer goed voor een derde plaats.

Snelheidsboetes in opmars

In het totaal werden vorig jaar in Vlaanderen maar liefst 6,16 miljoen snelheidsboetes gegeven. Dat is meer dan het dubbele van 2014, toen er in heel het land 3,37 miljoen bestuurders betrapt werden op overdreven snelheid.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/belgie/deze-flitspaal-levert-ons-land-miljoenen-euros-jaar-op

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels