HomeNieuwsActualiteitDader van aanslag in Brussel overleden

Dader van aanslag in Brussel overleden

In het onderzoek naar de terreuraanslag die maandagavond plaatsvond in Brussel is dinsdagochtend een verdachte neergeschoten. Het gaat om de vermoedelijke dader van de terroristische aanslag die maandagavond plaatsvond in Brussel.

De man werd neergeschoten in een café in Schaarbeek, vlakbij het Verboekhovenplein. Een getuige zag hem daar zitten en verwittigde de politie. Ploegen van de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) gingen ter plaatse, waarna het tot een schietpartij kwam. Daarbij werd de verdachte in de borst geraakt. De man werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed onderweg naar of in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Overleden na poging tot reanimatie

Het federaal parket bevestigt dat de verdachte die door de politie werd doodgeschoten, wel degelijk de dader van de schietpartij de avond voordien was. Dat meldt het Nationaal Crisiscentrum op X. «De dader van de schietpartij van gisterenavond werd geïdentificeerd en is overleden», klinkt het. Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat het om Abdesalem L. gaat, de man die maandagavond twee Zweedse toeristen doodschoot en een taxichauffeur verwondde, maar daarover bestaat nog geen wetenschappelijke zekerheid, aldus het federaal parket.

Voorlopig is er nog geen officiele bevestiging dat het om Abdesalem L. gaat, de verdachte van de aanslag, maar het wapen van de neergeschoten man zou alvast het automatische geweer zijn dat gisterenavond gebruikt werd bij de aanslag. De man is een 45-jarige Tunesiër die illegaal in ons land verbleef en geseind stond bij politie.

Nog volgens het federaal parket wordt momenteel nog naar één andere persoon gezocht. Wat diens link is met de aanslag, is nog onduidelijk. Volgens verschillende media zou het om de persoon gaan die beelden van de aanslag zou gemaakt hebben.

Schaarbeek afgezet

In schaarbeek heeft de politie, als gevolg van de interventie in het kader van het onderzoek naar de aanslag in Brussel, dinsdagochtend een gebied afgezet van aan de berenkooi (een bijnaam voor het Verboekhovenplein) tot het Paviljoenplein. Onder meer het tramverkeer is er onderbroken. Verschillende politieagenten hebben zich in de omgeving opgesteld en er staan ook diverse politiewagens.

Bij de aanslag kwamen maandagavond twee Zweedse personen om het leven. De vermoedelijke dader verspreidde nadien een video waarin hij de aanslag opeiste, in naam van IS.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/belgie/dader-van-aanslag-brussel-neergeschoten-cafe-overleden-op-weg-naar-ziekenhuis

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels