HomeNieuwsActualiteitBenzineprijs vanaf morgen duurder dan ooit tevoren

Benzineprijs vanaf morgen duurder dan ooit tevoren

De prijzen aan de pomp blijven genadeloos de hoogte in gaan. Voor een liter benzine zullen we nooit eerder zoveel betaald hebben als vanaf morgen. Dat is vooral het gevolg van het verbod op de import van Russische olie.

De prijzen voor benzine stijgen donderdag naar nieuwe recordhoogtes. Dat meldt de FOD Economie woensdag. Voor een liter benzine 95 (E10) moet dan maximaal 2,138 euro betaald worden, een stijging met 12,1 eurocent. Voor benzine 98 (E5) is er een stijging met liefst 18,3 cent per liter, tot maximaal 2,402 euro.

Stookolie

Ook huisbrandolie wordt donderdag opnieuw duurder. Voor bestellingen van meer dan 2.000 liter moet dan maximaal 1,3399 euro per liter betaald worden, een stijging met 5,18 eurocent. De recordprijs voor stookolie dateert van midden maart, toen maximaal 1,3908 euro per liter betaald moest worden.

Verbod op import van Russische olie

De prijsverhogingen zijn een gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten. De Europese leiders bereikten maandag een akkoord over een verbod op de import van Russische olie. Tegen het einde van het jaar zal meer dan 90 procent van de Russische olie in Europa van de markt gehaald worden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/benzineprijs-vanaf-morgen-duurder-dan-ooit-tevoren

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels