HomeJobI Love My Job: Tana werkt als zorgcoördinator in een woonzorgcentrum

I Love My Job: Tana werkt als zorgcoördinator in een woonzorgcentrum

« Zoveel voor mensen
betekenen geeft voldoening»

Wie? Tana Sergant
Leeftijd? 44 jaar
Studies? A2 in het leger. Daarna VDAB-opleiding zorgkundige, bachelor verpleegkundige en hoofdverpleegkundige
Functie? Zorgcoördinator
Bedrijf? Woonzorgcentrum Betlehem in Herent

Tana Sergant (44) is na twintig jaar nog steeds tevreden met haar job in de zorg. Waarom? Wat houdt je job in?

«Ik doe heel uiteenlopende taken als zorgcoördinator in een woonzorgcentrum met 335 ouderen en 33 assistentiewoningen. Ik begeleid de hoofdverpleegkundigen, spring bij en bied hulp waar nodig. Ik organiseer opleidingen voor het personeel, ik regel de begeleiding van stagiairs enzomeer. Tof is dat ik nu mensen begeleid die via VDAB instromen zoals ikzelf 20 jaar geleden. Zo bieden we ook anderstaligen mooie kansen.»

Wat vind je het leukste aan je job?

«De dagelijkse dingen geven mij het meeste plezier. In het contact met de mensen merk je dat je zoveel voor hen kan betekenen. Dat geeft voldoening. Wat je ze geeft, krijg je meestal terug. Al geldt dit in twee richtingen. Ben je slechtgezind, dan krijg je ook dit terug. De ouderen zijn als een spiegel. Ze geven me inzicht in mezelf. Hierdoor groei ik als mens.»

Wat weten de mensen niet?

«Buitenstaanders horen veel negatieve verhalen over de zorg. Het gevaar bestaat dat ze denken dat deze overal en altijd waar zijn. Dat is niet zo. Ik werk zelf in een woonzorgcentrum waar ik niets te klagen heb. De directie voorziet meer mensen dan strikt noodzakelijk. We hebben een grote vrijheid om te evolueren zoals we zelf willen, mijn loon is oké en er worden activiteiten voor het personeel georganiseerd, zoals sportactiviteiten, weightwatchers en kookworkshops. We genieten van de ruimte om plezier te maken.»

Hoe kan je doorgroeien in je job?

«Ik heb de afgelopen twintig jaar een gevarieerd parcours afgelegd. Zo begon ik als zorgkundige na een opleiding bij VDAB en stage in een bejaardentehuis. Ik vond er de medische job die ik eerder in het leger had gezocht, maar niet had gevonden. Ik kon zorgen voor mensen. Door regelmatig een opleiding te volgen, klom ik op tot hoofdverpleegkundige en zorgcoördinator. Nu denk ik niet dat ik ooit tot de directie zal toetreden. Ik zie mezelf eerder naar de basis terugkeren, het verzorgen van mensen.»

Het bericht I Love My Job: Tana werkt als zorgcoördinator in een woonzorgcentrum verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels