HomeJobDeze drie coaches heten je welkom in het Beroepenpunt

Deze drie coaches heten je welkom in het Beroepenpunt

Het Beroepenpunt in Brussel opende vorige lente de deuren. Mensen kunnen er terecht om een baan te vinden in de steeds veranderende arbeidswereld of krijgen er ondersteuning bij de uitwerking van een zakelijk project. Maak kennis met drie van de talloze coaches die de bezoekers te hulp staan.

Medhi Laoufi
28 jaar, digitaal assistent

“Het Beroepenpunt beschikt over een multimediaruimte met tablets en computers, die de hele dag gratis ter beschikking staan. De bezoekers kunnen ook documentatie raadplegen over onze vijf thema’s: kiezen, leren, werken, ondernemen en bewegen. Onze digitale assistenten wijzen de bezoekers op het belang van digitale tools en kunnen hen, indien gewenst, ook helpen om met die technologie aan de slag te gaan. Hoe dan ook is het onze bedoeling om mensen te leren hoe ze zelfstandig naar werk kunnen zoeken. Daarom organiseren we demonstraties en informatiesessies. We geven ook raad over het cv en over het zoeken naar vacatures.”

Emilie Gilleckens
36 jaar, coach beroepskeuze en opleidingen

“Zowel mensen met een baan als werkzoekenden kunnen bij mij terecht voor informatie over opleidingen. Ik begeleid ook mensen die helemaal niet weten welk beroep ze graag willen uitoefenen of die geen professioneel project voor ogen hebben. Mensen die naar het Beroepenpunt komen, kunnen informatie krijgen over meerdere onderwerpen: beroepskeuze, opleidingen, werk zoeken, ondernemerschap, hogere studies… Ik verzorg ook de organisatie van onze “collectieve activiteiten” over verschillende onderwerpen, waaronder het ervaringsbewijs, knelpuntberoepen en de opleidingen voor die beroepen. Deze informatiesessies duren ongeveer twee uur en bieden meer informatie over die onderwerpen. Doordat het Beroepenpunt op meerdere partners kan rekenen, zijn we een echte meerwaarde. Zo zijn er bijvoorbeeld coaches van onder andere Actiris, VDAB, Bruxelles Formation en de Leerwinkel. Op die manier kunnen we onze expertise uitbreiden en een schat aan informatie en advies aanbieden.”

Philippe Van Loo
56 jaar, project manager voor onderwijs van de Federatie Wallonië Brussel

“Ik sta in voor de opvang van leerlingen uit het secundair onderwijs (algemeen, technisch of beroeps) uit alle netwerken. De opvang gebeurt in samenwerking met de centra voor leerlingenbegeleiding, de directies en de leerkrachten. We willen alle schoolmedewerkers zo goed mogelijk begeleiden wat betreft arbeidsopleidingen en beter inspelen op de vragen van jonge Brusselaars. In het Beroepenpunt heeft elke leerling individuele toegang tot tools die helpen bij de beroepskeuze. De klasgroepen kunnen daarentegen een beroep doen op workshops om hun keuze te maken, ontdekken hoe het eraan toegaat op een echte werkplek of kennismaken met beroepen in de kijker.”

Het bericht Deze drie coaches heten je welkom in het Beroepenpunt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels