HomeJobEen vrouw op vijf verkiest een mannelijke baas

Een vrouw op vijf verkiest een mannelijke baas

Mocht de keuze zich stellen, dan wenst een op de vijf vrouwen te werken onder een mannelijke manager in plaats van een vrouwelijke. Dat blijkt uit een ‘Diversity At Work 2017’, de diversiteitsstudie van rekruteringsbureau Hays Belgium. Slechts 7% van de vrouwen verkiest een vrouwelijke baas boven zich. Bij mannen tekent zich niet zo’n groot verschil af. Daar is de voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke manager telkens zo’n 10%. De rest van de bevraagden stelt dat het voor hen niets uitmaakt.

«Het is een opvallende bevinding», stelt Robby Vanuxem, Managing Director van Hays Belgium. «Mogelijk gaan vrouwen ervan uit dat ze makkelijker in conflict gaan met een vrouwelijke manager. Maar dit valt toch sterk te nuanceren. Vanuit onze branche kan ik alvast zeggen dat dat eerder een fabeltje is. In onze sector zijn veel vrouwen actief, ook in het midden- en hoger management. En onze medewerkers ervaren het net als iets positiefs – en als de normaalste zaak van de wereld – om omringd te zijn door vrouwen in leidinggevende functies.»

In het totaal gaven zeven op de tien bevraagden aan dat ze geen voorkeur hadden voor een mannelijke of vrouwelijke managers. De deelnemers aan de enquête stelden ook dat ze hun kansen op promotie gelijk inschatten, ongeacht het geslacht van hun overste.

Het bericht Een vrouw op vijf verkiest een mannelijke baas verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels