HomeJobHet IT-departement speelt een cruciale rol bij Elia

Het IT-departement speelt een cruciale rol bij Elia

Elia is een belangrijke speler in de energiesector en is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit op hoogspanning in België. In tegenstelling tot wat je zou denken, werft Elia niet enkel mensen met een diploma elektrotechniek aan. Het IT-departement speelt een cruciale rol binnen het bedrijf en biedt heel wat kansen.

Grégory Demoustier begon als extern consultant maar ging daarna als ITAL (IT Application Leader) aan de slag op het IT-departement. De applicaties die hij beheert en controleert, maken het mogelijk de energieonbalans in volume te berekenen. Wat hem betreft, is IT een onmisbaar departement voor het goed functioneren van Elia. En ook een departement met heel wat uitdagingen. «Onze IT-tools moeten opgewassen zijn tegen alle technologische veranderingen op het terrein», legt Grégory uit. Hij geeft het voorbeeld van de recente onderzeese verbinding tussen België en Groot-Brittannië.

Erg innovatieve technologieën

Jürgen Baeckelandt werkt bijna tien jaar op de IT-afdeling. Hij beheert er de applicaties die de stabiliteit van het Belgische netwerk op korte en lange termijn berekenen. «Daarvoor combineren we de topologie van het Belgische netwerk met externe gegevens zoals productieprognoses en weersvoorspellingen. Zo kunnen we voorspellen hoeveel elektriciteit de zonnepanelen of windturbines zullen produceren», zegt de IT Project Leader, die aan het hoofd staat van een team van tien developers en testers. «We werken zowel met bestaande standaardproducten als met nieuwe, zeer innovatieve technologieën. We onderzoeken hoe we die technologieën kunnen integreren en wat hun toegevoegde waarde is. We werken bijvoorbeeld met virtual reality en bekijken ook hoe blockchaintechnologie kan gebruikt worden.»

Een heleboel kansen

Carrièrekansen zijn er in overvloed bij Elia. «We zijn continu op zoek naar de juiste profielen. Wie bij Elia aan de slag gaat, beperkt zich niet tot één enkele functie. Er zijn reële doorgroeikansen. Elia is ook erg begaan met welzijn op het werk en met het evenwicht tussen werk- en privéleven. Door van thuis te werken bijvoorbeeld», benadrukt Grégory Demoustier.

Het bericht Het IT-departement speelt een cruciale rol bij Elia verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels