Niko biedt ledoplossingen op maat

Niko ontwikkelt én produceert ledoplossingen op maat. Voor elk project waar standaard ledproducten niet toereikend zijn, creëert Niko een passende oplossing. Van complete verlichtingsprojecten tot de integratie van leds in armaturen.


Wanneer standaard ledproducten niet voldoen, kunnen klanten bij Niko terecht voor maatwerk. Niko begeleidt zijn klanten gedurende het hele traject. In een eerste verkenningsfase identificeren het zo goed als mogelijk de behoeftes van de klant. Op basis daarvan voeren Niko een haalbaarheidsstudie uit. Na goedkeuring van de klant start de R&D afdeling met het ontwikkelen en testen van prototypes. Pas als de klant 100% tevreden is, wordt de productie opgestart. Ook tijdens de implementatie kan de klant blijvend rekenen op het Niko-team. Zij bieden technische ondersteuning, informeren en leiden gebruikers op, maken aanpassingen indien nodig...’


Realisaties

Hoe complex een idee ook lijkt, Niko reikt altijd een totaaloplossing op maat aan. Een uitstekende service, doorgedreven kennis en een uitgebreide ervaring garanderen de perfecte integratie van leds en toebehoren. Niko’s portfolio bevat zowel verlichtingsprojecten voor de residentiële, openbare en tertiaire sector als integratie van leds in armaturen.

  • Een interieurarchitecte was voor haar klant op zoek naar geïntegreerde ledverlichting in het plafond. De bouwheer wou een mooie egale lichtlijn, dimbaar en naadloos ingewerkt. Belangrijk daarbij was de waarheidsgetrouwe weergave van kleuren. Jorn Dams, Product manager Lighting: ‘Vandaag zijn wij in staat om leds feilloos in de woning te integreren zowel als functionele verlichting als sfeerverlichting. We kunnen de lichthoeveelheid en –kwaliteit zo instellen dat we voor elke gelegenheid de optimale lichtkleur bereiken.’
  • Voor de verlichting van het Van Beuningenplein in Amsterdam ontwikkelde Niko ledstrips die in de ijzeren constructies rond de paviljoenen ingebouwd konden worden. Deze indirecte lichtlijnen zorgen voor sfeer, de geïntegreerde kalenderfunctie zorgt ervoor dat de kleur verandert naargelang de seizoenen of bij speciale evenementen. Zo zal het plein bijvoorbeeld oranje kleuren op Koninginnedag.
  • Voor lichtfabrikant TAL combineerde Niko zijn kennis van sensoren en leds en ontwikkelde een interactieve vloer: de Smartfader. Elke vloertegel bestaat uit maar liefst 144 sensoren en ledlichtjes die continu branden. Alleen bij aanraking dooft het licht gedurende acht seconden, daarna lichten de tegels weer geleidelijk op. Zo wordt er een donker spoor gevormd wanneer iemand over de vloer loopt.


Meer info: Niko
 Bron: Habitos


Bekijk ook

Lees ook