HomeNieuwsWHO: “Wondermiddel tegen coronavirus komt er misschien nooit”

WHO: “Wondermiddel tegen coronavirus komt er misschien nooit”

Hoewel heel wat bedrijven een werkend vaccin tegen Covid-19 proberen te ontwikkelen, is het niet zeker dat er ooit een wondermiddel zal komen. Dat benadrukte WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een persconferentie.

De hele wereld hoopt op een wondermiddel tegen het coronavirus, en liefst zo snel mogelijk. Toch moeten we er rekening mee houden dat dat er misschien nooit komt, zo verklaarde de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Een aantal vaccins bevindt zich nu in de derde fase van klinische onderzoeken. We hopen allemaal een aantal effectieve vaccins te hebben die mensen kunnen helpen voorkomen dat ze besmet raken. Er is echter geen wondermiddel op dit moment, en misschien komt dat er nooit”, klonk het.

Maatregelen respecteren

De 55-jarige Ethiopiër hamerde op het belang van maatregelen tegen het longvirus. “Patiënten testen, isoleren en behandelen, en hun contacten traceren en in quarantaine plaatsen. Doe het allemaal. Informeer, versterk en luister naar gemeenschappen. Doe het allemaal. Voor individuen gaat het om het respecteren van de afstandsregels, het dragen van een mondmasker, het regelmatig schoonmaken van de handen en het veilig hoesten ten opzichte van anderen. Doe het allemaal”, besloot hij.

Het bericht WHO: “Wondermiddel tegen coronavirus komt er misschien nooit” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels