HomeNieuwsWat tattooshops doen en de apparatuur die ze gebruiken

Wat tattooshops doen en de apparatuur die ze gebruiken

Tatoeages kunnen op veel manieren worden gebruikt: als een vorm van lichaamskunst en om religieuze en spirituele redenen. Sommige culturen gebruiken tatoeages ook om mijlpalen, overgangsriten, prestaties of de overtuiging dat de tatoeages magische krachten hebben te markeren. In dit artikel lees je hoe tattooshops te werk gaan.

Hoe ze werken

Tatoeëerders zijn een integraal onderdeel van het tatoeëerproces. Ze kunnen hun artistieke vaardigheden gebruiken en een tatoeage voor je ontwerpen op basis van jouw input of ze kunnen een tatoeage op maat voor je maken. Tatoeëerders zijn er in alle soorten en maten en met verschillende achtergronden en kunststijlen. Tatoeëerder is meer dan alleen een beroep, het is meer een levensstijl. De eerste stap om tatoeëerder te worden, is om de basisprincipes van tekenen, lay-out, arcering en het kleuren van tatoeages te leren.

De basisprincipes van tattoo-machines en inkt

Tatoeages zijn al eeuwenlang een populaire vorm van lichaamskunst en de hulpmiddelen die worden gebruikt om ze te maken, zijn behoorlijk geavanceerd geworden. Over het algemeen hebben tattooshops alle benodigde apparatuur om te tatoeëren. De meest voorkomende soorten apparatuur zijn inktpotten voor het mengen van kleuren, naalden, elektrische machines met verwisselbare naalden of elektrische handpistolen met vervangbare punten, stencils en ander gereedschap om lijnen op de huid te tekenen vóór het tatoeëren. Een tattoo-machine is een apparaat dat door tattoo-artiesten wordt gebruikt om inkt in de huid van een klant te brengen. Een tattoo-machine heeft een oscillerende naald die op en neer beweegt terwijl er inktlijnen op de huid van de persoon ontstaan. De handmachine kan worden aangesloten op een stopcontact of gevoed worden door batterijen (afhankelijk van de voorkeur van de artiest). De onderdelen van een typisch tattoo-pistool zijn onder meer: het handvat, de stroombron (meestal op batterijen), de naaldstang, de handgreep, de naaldbehuizing.

Hoe je de juiste tattoo-artiest kiest

Tatoeages zijn een vorm van kunst en je wilt er zeker van zijn dat de artiest bekwaam is in hun vak. Er zijn veel verschillende soorten tatoeage stijlen en artiesten, dus het is belangrijk om erachter te komen wat je wilt voordat je naar een tattooshop Brussel gaat. Hieronder een aantal punten die je moet overwegen.

– Weet je wat voor soort kunst je wilt?

– Heb je al tatoeages? Zo ja, moeten deze worden hersteld of vernieuwd?

– Hoeveel tijd heb je om een tatoeage te laten zetten?

– Welk budget mag je besteden aan je volgende tattoo?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels