HomeNieuwsWaarom je met bril ook vreselijk sexy kan zijn

Waarom je met bril ook vreselijk sexy kan zijn

Als het om stijl en sexappeal gaat, denken velen niet direct aan het dragen van een bril. Toch is het dragen van een bril tegenwoordig niet alleen functioneel maar ook een fashion statement. Ontdek waarom een bril dragen juist ontzettend sexy kan zijn en hoe het ene montuur je uitstraling kan veranderen.

Waarom dragen mensen een bril?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een bril te dragen. Sommigen hebben een bril nodig om beter te kunnen zien, terwijl anderen een bril juist dragen als modestatement. Het kan de uitstraling van een persoon completeren en zelfs sexyer maken. Brildragers hebben vaak een zekere charme en mysterie om zich heen, waardoor mensen ze interessanter vinden.

Bril en sexappeal: zo werkt dat

De associatie tussen brildragers en sexappeal komt niet uit de lucht vallen. Historisch gezien zijn mensen met een bril vaak intelligent en succesvol afgeschilderd in films en boeken. Dit heeft ertoe geleid dat een bril iemand slimmer, eerlijker en betrouwbaarder maakt. En laten dat nu eigenschappen zijn die mensen aantrekkelijk of zelfs sexy vinden…

Door een bril op de juiste manier te dragen benadruk je bepaalde gezichtskenmerken en laat je de ogen spreken, wat vaak als aantrekkelijk wordt gezien. Het opvallende montuur kan de uitstraling net dat beetje extra geven waardoor mensen je meer zien zitten.

Qua brilmodellen zijn er momenteel enkele trends die opvallen. Zo zijn opvallende, grote monturen erg in de mode, vooral in de winter. Deze monturen zorgen voor een statement look en passen goed bij een winterse outfit. Voor de zomer zijn juist slankere monturen populair die een meer subtiele touch aan je look geven. Je ziet dit terugkomen in de collecties aan brillen bij Hans Anders en andere bekende en minder bekende opticiens.

Houd er bij de aanschaf van een bril rekening mee dat deze niet alleen goed bij je gezicht past, maar ook bij de stijl die je wilt uitdragen. Een bril kan je look maken of breken, dus kies zorgvuldig het montuur dat jouw stijl uitdraagt.

Bril: van vroeger tot nu

De perceptie van brillen is door de jaren heen aanzienlijk veranderd. Waar brillen vroeger vooral gezien werden als puur functionele objecten, zijn ze tegenwoordig ook populaire modeaccessoires geworden. Vooral onder jongeren in Nederland valt een bril op als een cool en modieus item. Het dragen van een bril wordt steeds meer gezien als een manier om je persoonlijke stijl te uiten en een statement te maken.

Bril en make-up: combineren of juist niet?

Het combineren van make-up en een bril kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste tips kom je een heel eind. Het is belangrijk om je make-up af te stemmen op het montuur van je bril. Zo kunnen opvallende monturen vragen om een meer subtiele make-up look, terwijl subtielere monturen juist wat meer gedurfde make-up kunnen hebben. Door je gezichtskenmerken te benadrukken met de juiste make-up kun je ervoor zorgen dat je bril je uitstraling versterkt in plaats van te overheersen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels