HomeNieuwsVideoBrandweerman doet ongelooflijke redding van man die zelfmoord wilde plegen (video)

Brandweerman doet ongelooflijke redding van man die zelfmoord wilde plegen (video)

Massa’s respect voor onderstaande brandweermannen.

Zeer straffe beelden uit Letland. Daar heeft de brandweer een filmpje op Facebook gezet. Een filmpje van een wel heel spectaculaire redding.

De brandweermannen werden opgeroepen omdat er iemand uit een raam op de vierde verdieping van een gebouw wilde springen. Toen ze probeerden om de ruimte waarin de man zich bevond te betreden, werd snel duidelijk dat dat geen goeie oplossing zou zijn. De man zou dan ongetwijfeld springen.

“Dankzij een hulpvaardige buur kon de brandweer binnen in het appartement net onder dat van de man die dreigde te springen. Daar maakten ze zich klaar om hem op te vangen mocht hij doorzetten”, lezen we op HLN.be. En helaas: de wanhopige man zette door.

Gelukkig, en dat zie je op de beelden, liep het echter meer dan goed af. De helden van de dag werden dan ook met lof overspoeld. “Proficiat aan deze brandweermannen voor wat ze gedaan hebben en voor hun talent om buiten de bekende procedures te denken. Ze hebben er een mensenleven mee gered”, aldus het hoofd van de Nationale Brandweer- en Reddingsdienst van Letland. Wat ze juist deden? Dat zie je hier:

Vragen over zelfdoding? Je kan terecht op het gratis telefoonnummer van de Zelfmoordlijn 1813. Je kan de dienst ook online bereiken via www.zelfmoord1813.be

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels