HomeNieuwsVanaf morgen allereerste keer code rood in België

Vanaf morgen allereerste keer code rood in België

Vanwege de hitte heeft het KMI voor de komende dagen ‘code rood’ afgekondigd. Dat meldt David Dehenauw, hoofd van het departement voorspellingen van het KMI. Het is voor het eerst dat die alarmfase voor hitte wordt afgekondigd in ons land.

Dehenauw zegt dat beslist is om code rood af te kondigen na ruggespraak met de Risk Assessment Group en met de algemeen directeur van het KMI, “omdat de objectieve criteria van de alarmfase bereikt worden”. Woensdag en donderdag worden lokaal temperaturen tot 39 en zelfs 40 graden verwacht.

Maatregelen nemen

Bij code rood wordt gewaarschuwd om bepaalde maatregelen te nemen: veel drinken, zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging en rechtstreekse zonnestralen vermijden.

Volg raadgevingen op

Het KMI kondigt de alarmfase slechts af na overleg met IRCEL, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu, waarbij ook rekening gehouden wordt met de ozonwaarden. “Onderneem actie om uzelf, anderen en indien mogelijk uw bezittingen in veiligheid te brengen en en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid strikt op”, zegt het KMI op zijn website.

Het bericht Vanaf morgen allereerste keer code rood in België verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels