HomeNieuwsTwitter haalt voormalig Trump-adviseur offline na DEZE bedreigingen

Twitter haalt voormalig Trump-adviseur offline na DEZE bedreigingen

Het Twitter-account van Steve Bannon, de voormalig adviseur van president Donald Trump, is opgeschort omdat hij gepleit heeft voor het gebruik van geweld tegen twee belangrijke Amerikaanse functionarissen, onder wie topimmunoloog Anthony Fauci. YouTube heeft om die reden ook een video van Bannon verwijderd.

Bannon had in een nieuwe aflevering van zijn onlineserie ‘War Room Pandemic’ gepleit voor het ontslag van Anthony Fauci, een vooraanstaande Amerikaanse immunoloog, en Christopher Wray, directeur van de FBI.

“Ik wil eigenlijk een stap verder gaan”, vervolgde hij. “Ik zou de koppen op spiesen zetten en ze aan de twee hoeken van het Witte Huis plaatsen, als waarschuwing voor federale bureaucraten.”

Account opgeschort

Het Twitterprofiel van Bannon @warroompandemic is vrijdagmorgen niet langer zichtbaar op Twitter. Er staat een melding bij dat het account is opgeschort, omdat het in strijd is met de regels van het microblogplatform. YouTube verwijderde de video en maakte ook bekend dat het Bannons account voor “minstens een week” schorst.

“We hebben deze video verwijderd wegens schending van ons beleid tegen het aanzetten tot geweld”, aldus YouTube-woordvoerder Alex Joseph. “We zullen waakzaam blijven en ons beleid handhaven in de periode na de verkiezingen.” Twitter heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Evil genius

De rechts-radicale activist Bannon wordt gezien als een intelligent, zij het extreme man en de architect van de verkiezingsoverwinning van Trump in 2016. Hij kreeg daarna een belangrijke adviseurspost in het Witte Huis, waar hij in 2017 weer vertrok na ene ruzie met de president.

Het bericht Twitter haalt voormalig Trump-adviseur offline na DEZE bedreigingen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels