HomeNieuwsTijdens lockdown raken we vooral besmet op deze plaatsen

Tijdens lockdown raken we vooral besmet op deze plaatsen

Nu er weer een lockdown geldt, raken we vooral besmet met het coronavirus in het eigen gezin. Dat zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid, in Het Belang van Limburg.

Nu onder andere de horeca gesloten is, verschuift de plaats van coronabesmetting naar de eigen huiskamer of het kantoor. “Op basis van adresgegevens in de contact tracing zien we immers veel huisgenoten die besmet geraken. Daarnaast zien we ook veel besmettingen op het werk. De clusteronderzoeken die het Agentschap Zorg en Gezondheid momenteel uitvoert, gaan voornamelijk richting de bedrijven”, aldus Moonens. Op zich is dat niet onlogisch omdat de werkvloer nagenoeg de enige plaats is buiten het gezin, waar volwassenen vandaag nog samenkomen.

“Naast het gezin en de werkvloer zien we vandaag helaas ook nog altijd veel besmettingen in de zorgvoorzieningen”, zegt Moonens. Volgens cijfers van het Agentschap Zorg en Gezondheid zijn in de Vlaamse woonzorgcentra momenteel 5.564 bewoners en 1.917 personeelsleden besmet.

Het bericht Tijdens lockdown raken we vooral besmet op deze plaatsen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels