HomeNieuwsThibaut Courtois ziet droom uitkomen bij Real Madrid

Thibaut Courtois ziet droom uitkomen bij Real Madrid

De wens van Thibaut Courtois is uitgekomen. De beste doelman van het afgelopen WK heeft Chelsea na vier jaar verlaten om bij Real Madrid een overeenkomst voor zes seizoenen te ondertekenen. «Dit is een droom die in vervulling gaat», vertelde Courtois bij zijn voorstelling in het Santiago Bernabeustadion.

«Als kind hoopte ik al om ooit voor deze club te mogen spelen. Dit is het beste team ter wereld en vanaf vandaag mag ik mezelf ‘Madridista’ noemen. Hala Madrid! Nochtans is het geen makkelijke transfer geweest. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de hulp en de steun», aldus Courtois deze namiddag in het bijzijn van zijn hele familie.

«Vandaag verwelkomen we de beste doelman van het WK, een van de beste doelmannen ter wereld», verkondigde een zichtbaar tevreden Real-voorzitter Florentino Perez. «Courtois past in de traditie van deze club om winnaars aan te trekken, spelers die geschiedenis kunnen schrijven.»

Groen licht

AFP / J. Soriano

Eerder op de dag had Courtois met succes medische testen afgelegd in het Sanitas La Moraleja University Hospital en kon de overeenkomst worden getekend. Daarmee kwam er een einde aan een transfersaga van enkele weken. De Rode Duivel had al een persoonlijk akkoord bereikt met de club uit de Spaanse hoofdstad, maar Chelsea lag dwars.

De Blues hoopten de transfersom nog op te drijven – er was sprake van 40 miljoen euro – en gaven pas groen licht toen er met de recordtransfer van Kepa Arrizabalaga voor zo’n 80 miljoen euro een vervanger was gevonden. Een uitleenbeurt van één seizoen van Mateo Kovacic aan Chelsea diende verder als pasmunt.

Dat gebeurde nadat Courtois de druk zelf nog wat had opgevoerd door maandag en dinsdag zijn kat naar de training in Cobham te sturen. Na een eerdere passage bij stadsrivaal Atlético, kan Courtois bij Real Madrid opnieuw dichter bij zijn twee kinderen en ex-vrouw Marta leven en wonen. «Ook al zijn we niet meer samen, jij blijft heel belangrijk in mijn leven», richtte Courtois zich vandaag tot zijn ex.

Het bericht Thibaut Courtois ziet droom uitkomen bij Real Madrid verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels