HomeNieuwsHevig onweer verwacht deze namiddag

Hevig onweer verwacht deze namiddag

Het gaat hevig stormen in ons land. Naast hagel en wateroverlast worden ook windstoten van meer dan 90 km/u verwacht. In Brussel en Antwerpen worden de parken uit voorzorg gesloten.

Het KMI heeft een code oranje uitgevaardigd vanaf deze namiddag. Er trekt immers een erg actieve regen- en onweersgolf overons land vanuit het zuiden. De onweders kunnen heel hevig zijn en gepaard gaan met hagel, zeer zware windstoten van meer dan 90 kilometer per uur en wateroverlast. Er worden neerslaghoeveelheden verwacht die in sommige streken de 20 liter/m² zullen overschrijden. Ook de kans op windschade is hoog, zo klinkt het.

Parken gesloten

Vanaf 12.00 uur zullen de parken en kerkhoven van de stad Brussel trouwens gesloten zijn wegens de voorspelde hevige rukwinden. De provincie Vlaams-Brabant sluit ook de parken in Kessel-Lo en Huizingen. In Antwerpen zijn de provinciale domeinen niet toegankelijk voor bezoekers: het gaat het om onder meer het Mechelse Vrijbroekpark, De Averegten in Heist-op-den-Berg, Hoge Mouw in Kasterlee en Broek De Naeyer in Willebroek. Ook de stedelijke parken van Antwerpen gaan vanaf 14 uur dicht en de rampencoördinator monitort er de situatie op geplande evenementen zoals Jazz Middelheim.

Het bericht Hevig onweer verwacht deze namiddag verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels