HomeNieuwsProstituee zorgt voor coronazorgen in Italiaans dorp

Prostituee zorgt voor coronazorgen in Italiaans dorp

Een nieuwtje dat we gerust kunnen plaatsen onder de noemer gênant. Een Peruaanse prostituee was onlangs op bezoek in het Italiaanse dorp Modica, waar ongeveer 55.000 mensen wonen. De prostituee is positief getest op het coronavirus, wat bij heel wat mannen waarschijnlijk de nodige kopzorgen heeft veroorzaakt.

En dat kan nog weleens voor problemen gaan zorgen. De burgemeester van Modica, Ignazio Abbate, hoopt namelijk dat mannen die in contact zijn met de dame zich melden. Maar ook Abbate erkent dat dat voor de getrouwde bezoekers nog weleens voor wat (relatie)problemen kan gaan zorgen.

Serologische test

In eerste instantie wilde Abbate daar overigens niets van weten. Hij riep iedereen die de prostituee had bezocht op zich te melden, ook ‘met het risico door echtgenotes de deur uit te worden gezet.’ Inmiddels is Abbate wat milder in zijn stelling geworden en begrijpt hij de problematiek van de eventueel besmette mannen. “Doe een serologische test”, zo adviseert de burgemeester nu tegenover de Corriere. Dat is een test waarbij bloed wordt afgenomen. “Ik begrijp dat dit minder ingewikkeld is dan een wattenstaafje. We vinden zo hopelijk een middenweg.”

Er zou zelfs zijn geopperd om telefoongegevens te onderzoeken, om zo te achterhalen wie contact heeft gehad met de prostituee. Dat is volgens politiechef Francesco Ferrante echter niet toegestaan: “Dat kan alleen voor strafrechtelijk onderzoek en dat is niet het geval”, aldus Ferrante.

Het bericht Prostituee zorgt voor coronazorgen in Italiaans dorp verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels