HomeNieuwsNiet een orgasme, maar knuffelen zorgt voor de beste seks

Niet een orgasme, maar knuffelen zorgt voor de beste seks

Wil je samen met je partner het beste seksleven hebben dat er bestaat? Blijf dan weg van orgasmes en knuffel elkaar volgens de oude Karezza-methode, beweren twee Britse seksuologen.

Karezza is een techniek om de intimiteit tussen twee personen te verhogen door middel van knuffels. De term werd voor het eerst vermeld in 1896 door Alice Bunker Stockhalm, een toen bekende feministe. Ze was voorstander van koppels die geen seks hadden. Geen voorspel, geen orale seks, geen penetratie, massages of masturbatie. Niets. Het zou volgens haar de huwelijksband versterken.

Meerwaarde van subtiele aanrakingen

Het idee vindt ook vandaag de dag bij sommige seksuologen weerklank. De twee Londense sekstherapeuten Mike Lousada en Louise Mazanti hebben de methode opgenomen in hun nieuw boek ‘Real Sex’. Volgens hen is het de sleutel tot een beter seksleven en meer intimiteit.

Als je je waagt aan Karezza, zou je de meerwaarde van subtiele aanrakingen beter leren kennen. “Als we ons focussen op die aanrakingen, zal ons hele lichaam opgewonden geraken”, staat er te lezen. “Zo kan je een orgasme krijgen in je hele lichaam dat zo lang kan duren als je zelf wilt. In de plaats van een kort genitaal orgasme.”

Om de Karezza correct uit te voeren, kan je beter deze tips opvolgen:

  • Kijk elkaar meer in de ogen en glimlach
  • Maak tijd voor elkaar als jullie gaan slapen
  • Leg je hand bij wijze van troost op het geslachtsdeel van je vriend(in)
  • Stem je ademhaling op elkaar af
  • Las regelmatig knuffelsessies van een twintigtal minuten in

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels