HomeNieuwsKijken naar grappige filmpjes maakt je productiever

Kijken naar grappige filmpjes maakt je productiever

Of het nu tijdens je werk is of terwijl je studeert voor examens: af en toe laat iedereen zich wel eens afleiden door grappige video’s. Nu heb je hier ook een excuus voor, want volgens Australische onderzoekers verhoogt dit je concentratievermogen. 

Psychologen David Cheng en Lu Wang van de University of New South Wales hadden een donkerbruin vermoeden dat humor het beste medicijn is tegen mentale uitputting. Om deze theorie te testen, nodigden ze 74 studenten uit voor een experiment.

Mr. Bean

De proefkonijnen kregen eerst een intensieve taak voorgeschoteld: ze moesten uit een lang document alle letters “e” doorstrepen. Vervolgens werden de studenten in drie groepen gedeeld en moesten ze naar een video kijken. Sommigen kregen een grappig filmpje te zien, namelijk een scène uit een film met Mr. Bean. Anderen zagen dan weer enkele beelden van dolfijnen, en de laatste groep keek naar een video over managementvaardigheden.

Als laatste opdracht moesten de studenten een soort spel spelen, waarbij ze tien correcte antwoorden achter elkaar moesten geven. In werkelijkheid was de software zo ontworpen dat dit onmogelijk was. De deelnemers konden op ieder moment opgeven. Zoals verwacht brachten de jongeren die naar een grappig filmpje hadden gekeken, het er het best vanaf. Ze hielden het veel langer vol dan de twee andere groepen.

Heb je nood aan wat extra concentratievermogen? Dan trakteren we je op een compilatie van kattenvideo’s, die je hierboven kan bekijken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels