HomeNieuwsNederland gaat om middernacht op slot tot en met 19 januari

Nederland gaat om middernacht op slot tot en met 19 januari

De Nederlandse regering is van plan een verregaande lockdown in te voeren waarbij zo goed als alles tot en met 19 januari dicht gaat. Onder meer scholen, niet-essentiële winkels, musea, kapsalons en theaters zullen gesloten blijven, zo melden bronnen in Den Haag aan de omroep NOS.

De maatregelen zouden om middernacht al ingaan, om een stormloop op winkels dinsdag te voorkomen. De scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten en op online onderwijs overstappen. Ook de kinderopvang gaat dicht.

Mensen moeten ook zo veel mogelijk thuis blijven en bij voorkeur geen bezoek ontvangen. Een avondklok zal er waarschijnlijk niet komen, zo melden bronnen ook aan het nieuwsagentschap ANP.

Cijfers verdubbeld

De strengere maatregelen zijn het gevolg van de toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland sinds begin deze maand. De afgelopen dagen werden weer meer dan 9.000 gevallen per dag gemeld. Zondag ging het bijna om 10.000 nieuwe besmettingen, een ruime verdubbeling vergeleken met enkele weken geleden.

Persconferentie

De Nederlandse eerste minister Mark Rutte gaat maandag om 19.00 uur een verklaring afleggen over de coronamaatregelen. Rutte zal de toespraak houden vanuit het Torentje, waar zich de werkplaats van de regeringsleider bevindt. Het is nog maar de tweede keer dit jaar dat Rutte van daaruit een toespraak over de coronacrisis houdt. Volgens verslaggevers wil de regering zo het belang van de toespraak beklemtonen.

Het bericht Nederland gaat om middernacht op slot tot en met 19 januari verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels