HomeNieuwsGoogle start diensten weer op na grote storing

Google start diensten weer op na grote storing

Google heeft deze namiddag te maken gehad met een storing, waardoor verschillende diensten het niet deden. Onder meer de e-maildienst GMail en de videosite YouTube werden getroffen. De storing lijkt inmiddels te zijn verholpen, de diensten van Google worden weer opgestart voor alle gebruikers.

Wereldwijd werden gebruikers door de storing getroffen. Er werd vanuit verschillende landen melding gemaakt van een probleem met de diensten van het moederbedrijf Alphabet. Onder meer in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en in de VS kwamen meldingen binnen. De zoekmachine van het bedrijf werkte nog wel.

De statuspagina van het bedrijf werd aangepast om te melden dat vrijwel alle diensten van het bedrijf zijn getroffen door de storing.

Rond 13.30 uur (Belgische tijd) deelde het technologiebedrijf mee dat de dienstverlening weer hersteld is voor «sommige gebruikers» en dat “het probleem binnenkort voor alle gebruikers zou moeten worden opgelost”.

Inlogsysteem loopt vast

De storing lijkt te maken hebben met het inlogsysteem van Google. Zo kunnen gebruikers die ingelogd zijn op YouTube niet meer op de site komen, terwijl in een incognitovenster zonder inloggen wel video’s bekeken kunnen worden. Die omweg is echter niet mogelijk voor alle diensten: voor Google Docs of Gmail moet per definitie ingelogd worden.

Ook andere bedrijven die gebruikmaken van Google-servers lijken last te hebben van de storing. Zo klaagden ook gebruikers van chatdienst Discord over de bereikbaarheid.

Het bericht Google start diensten weer op na grote storing verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels