HomeNieuwsMannen zijn gezonder als ze twee keer per week met vrienden afspreken

Mannen zijn gezonder als ze twee keer per week met vrienden afspreken

Mannen die twee per week met hun vrienden afspreken om te gaan sporten, samen te kaarten of een pint te drinken, zijn op lange termijn gezonder af. Ze hebben minder kans op een depressie en genezen sneller als ze ziek zijn.

Een gezonde levensstijl, met een ontbijt van havermout en magere yoghurt en soep als avondeten, is goed voor je lichaam, maar soms helpt het ook om iets schijnbaars ongezonds te doen. Zo is twee per week een pint gaan pakken met je vrienden goed voor het mannelijke lichaam. Dat blijkt uit een onderzoek van professor ontwikkelingspsychologie Robin Dunbar waar Medical Daily over bericht.

Concreet raadt de professor mannen aan om twee keer per week met hun vrienden af te spreken. Niet met allemaal tegelijk, maar maximaal met vijf. Een pintje gaan drinken is goed, maar samen squashen, vissen of nieuwste rom-com bekijken en eens goed wenen is ook toegelaten. Zolang ze maar allemaal samen een activiteit uitoefenen.

Minder stress, sneller genezen

Het samenzijn zou bij de deelnemers de kans op een depressie verkleinen en hun herstel na ziekte versnellen. Dat zijn gevolgen van de sterke band die door de activiteit tussen de mannen ontstaat. Die vergroot hun geluksgevoel, geeft hen meer zelfvertrouwen en vermindert de stress. De mentale voordelen hebben op hun beurt een positieve weerslag op hun fysieke gezondheid.

Nu, voor je twee per week met je vrienden heel de avond de toog van je stamcafé inneemt, weet dit: het onderzoek werd gefinancierd door Guinness Brewery. En uiteraard varen die er goed bij als er meer mensen op café gaan. Maar ja, wie zijn wij om tegen de wetenschap in te gaan, niet waar?

Het bericht Mannen zijn gezonder als ze twee keer per week met vrienden afspreken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels