HomeNieuwsLifestyleZoo helpt je van je spinnenfobie af

Zoo helpt je van je spinnenfobie af

Vind jij spinnen ook akelig? Heb je er misschien zelfs een echte fobie voor? Daar heeft de London Zoo iets op gevonden. De dierentuin heeft namelijk een ‘Vriendelijke Spinnenprogramma’ dat je in een namiddag van je spinnenangst af helpt. 

In de London Zoo helpen dierenverzorgers bezoekers met behulp van workshops en opdrachten van hun arachnafobie af. “We maken er onze missie van om zoveel mogelijk mythes over spinnen te doorprikken, terwijl we mensen helpen met hun fobie”, vertelt Dave Clarke, hoofdopzichter van de ongewervelde dieren en cursusleider.

Hypnotherapie

Aan het begin van de sessie legt hypnotherapeut John Clifford uit hoe fobieën kunnen ontstaan. Daarna krijgen de deelnemers een reeks vragen om te verduidelijken waarom ze precies bang zijn van de beestjes.

Het programma is een combinatie van cognitieve gedragstherapie en hypnotherapie. Er worden geen dieren, foto’s of illustraties gebruikt tot aan het einde van de cursus.

Waardevol

“Wat veel mensen niet beseffen, is dat spinnen ongelofelijk waardevol zijn voor de natuur”, legt Clifford uit. “Ze halen het aantal schadelijke insecten, zoals vliegen of muggen, naar beneden en helpen zo bij de bestrijding van menselijke ziekten.”

Het bericht Zoo helpt je van je spinnenfobie af verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels