HomeNieuwsLifestyleZo praat jij ook mee over Bitcoin tijdens de feestdagen

Zo praat jij ook mee over Bitcoin tijdens de feestdagen

Kerst en Nieuwjaar staan voor de deur. Dat betekent naast cadeautjes en lekker eten ook gesprekken voeren aan de familietafel.

En gezien de snelle groei van Bitcoin, is de kans groot dat er ook bij jullie over cryptomunten gepraat zal worden. Chinees voor velen, maar dat hoeft het niet te zijn. In dit artikel overlopen we kort enkele begrippen.

 

Bitcoin:

 

De grootste digitale munt. Ter wereld gebracht door ene Satoshi Nakamoto. Op 3 januari 2009, in de nasleep van de economische crisis die twee jaar eerder begon, werd de allereerste bitcoin ‘gemined’. De allerlaatste bitcoin wordt pas in 2140 verwacht.

 

Satoshi Nakamoto:

 

Zoals eerder gezegd dus de bedenker van Bitcoin. Maar de man, vrouw of groep wenst anoniem te blijven en dat is hem, haar of hen tot op heden nog altijd gelukt. Ondanks vele pogingen van de media om het figuur achter de grootste cryptomunt te ontmaskeren. Satoshi zou naar verluidt een klein miljoen bitcoins hebben. Op een totaal van 21 miljoen (waarvan er nu al zo’n 17,4 miljoen bestaan) is dat niet weinig.

 

Minen:

 

Bij Bitcoin is er geen centrale bank of organisatie die transacties uitvoert. Maar hoe werkt de munt dan? Cruciaal voor Bitcoin en enkele andere cryptomunten, is dat er gewone mensen (of tegenwoordig ook al bedrijven) zijn die de rekenkracht van hun hardware (zo is er specifieke hardware waarmee je bitcoins kan minen) inschakelen om zeer moeilijke formules op te lossen die nodig zijn om transacties goed te keuren. Als beloning voor hun noeste arbeid (en hoge energiefactuur) krijgen ze bitcoins. Tenminste, als ze als eerste een block (die transacties bevat) minen.

 

Waarom is Bitcoin zo populair?

 

Als echt betalingssysteem schiet het momenteel technisch nog tekort door bijvoorbeeld trage transacties en de weinige plekken waar de munt gebruikt kan worden. Echter is de munt zeer geliefd bij speculanten, die maar al te graag bitcoins bijhouden voor een langere periode of proberen in te schatten wat de koers van Bitcoin het komende uur, dag of jaar zal doen. Bekijk de actuele Bitcoin koers, als je zelf eens een kijkje wil nemen naar het hobbelige parcours van de digitale munt.

Foto: Pixabay

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels