HomeNieuwsLifestyleZo krijg je een betere band met je kat

Zo krijg je een betere band met je kat

Honden zijn de beste vrienden van de mens, terwijl katten afstandelijk en manipulatief zijn. Dat zijn zowat de meest voorkomende clichés over onze allerliefste huisdieren, die daarom nog niet waar zijn. We communiceren immers niet goed met onze poezen, zo blijkt uit een recent onderzoek.

Om contact te maken met je kat is het belangrijk om te glimlachen. Dat doe je echter niet met je mond, maar wel met je ogen. Door je ogen te vernauwen en langzaam te knipperen, toon je dat je hen leuk vindt. Dat blijkt uit een  studie van de Universiteit van Sussex.

Experiment

De wetenschappers voerden twee experimenten uit om hun hypothese te toetsen. Tijdens de eerste proef lieten ze katteneigenaars langzaam met hun ogen knipperen naar hun huisdier(en). Tijdens de interactie werden zowel het gezicht van de persoon als van de kat bestudeerd met camera’s. Het resultaat: katten bleken meer geneigd te zijn om naar hun baasje te knipperen als die daarvoor zelf geknipperd hadden.

Bij het tweede experiment werd hetzelfde gedaan, maar met vreemden in plaats van met baasjes. De onderzoekers stelden vast dat de katten terug knipperden naar de onbekende persoon als die knipperde. Bovendien waren de katten ook meer geneigd om een uitgestoken hand vast te pakken of af te likken.

Onbekenden, die zonder te knipperen, hun hand naar een kat uitstaken, kregen vaak geen pootje terug.

Het bericht Zo krijg je een betere band met je kat verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels