HomeNieuwsLifestyleZo doe je je wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen

Zo doe je je wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen

Oudjaar en Nieuwjaar staan voor de deur, dus je kan maar beter voorbereid zijn. Met deze vier tips camoufleer je je wallen en zie je er in een oogwenk weer stralend uit.

Iedereen loopt doorheen het jaar wel eens vermoeid rond, maar in de winter is het hek vaak helemaal van de dam. Niet alleen ben je dan vaak verkouden, ook de zon schijnt ’s winters bijzonder weinig. Resultaat: donkere kringen onder je ogen. Dankzij deze middeltjes kom je fris en fruitig voor de dag.

1. Koude en komkommers

Met koude in aanraking komen doet je wallen zienderogen slinken. Zo stopt het Britse model Kate Moss haar hoofd graag in een kom gevuld met koud water en ijsblokjes. Zo drastisch hoeft het gelukkig ook weer niet. Je kan ook komkommerschijfjes, theelepels, zakjes kamillethee of wattenschijfjes in rozenwater drenken, koelen en vervolgens op je ogen leggen. Na tien minuten zie je er een stuk frisser uit.

2. Tubes

Wallen ontstaan vaak ook door allergieën en ontstekingen. De huid rond het oog is gevoelig voor bacteriën. Kies dus voor een tube, want daar kunnen minder lucht en vuile vingers aan. Verder kijk je beter goed uit voor sterk geparfumeerde of gekleurde formules. Houd het eenvoudig en kies voor crèmes zonder parfum of alcohol.

3. Massage

Vochtophoping veroorzaakt wallen onder je ogen. Dat vocht kan je herverdelen, wat de donkere kringen minder zichtbaar maakt. Een effectieve manier is lymfedrainage, waarbij je je oogcontour van de binnenste naar de buitenste ooghoek masseert. Doe het wel zachtjes, want als je in je ogen wrijft of aan je oogcontour trekt, maak je het probleem net erger.

4. Cafeïne en korenbloem

Voor veel vrouwen zijn cafeïne en korenbloemextract wondermiddelen tegen wallen. Wie wallen heeft die door vochtophoping en vermoeidheid zijn ontstaan, drinkt best koffie of andere dranken met cafeïne. Die stof heeft een vochtafdrijvend effect dat de wallen meteen doet slinken. Korenbloem is dan weer ideaal om geïrriteerde en gezwollen ogen, bijvoorbeeld als gevolg van een allergie of zware oogmake-up, te behandelen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels