HomeNieuwsLifestyleZijn dit de meest komische toeristische attracties van Europa?

Zijn dit de meest komische toeristische attracties van Europa?

De zoektocht naar de leukste toeristische attracties gaat verder. Onlangs schreven we al over de meest teleurstellende, nu is het tijd voor wat wellicht de grappigste bezienswaardigheden zijn. De Britse komiek Danny Wallace stelde een lijstje op met “de meest onderschatte” toeristische attracties en die wil je gezien hebben.

Zoals het een komiek betaamt, is het lijstje van Wallace allesbehalve alledaags. Er is geen sprake van Eiffeltorens of Collosea, maar wel van neuzen, frieten en kubussen. De Brit selecteerde in samenwerking met de app Trainline maar liefst dertig bestemmingen. Sommige daarvan zijn bizar, andere grappig. Een ding is zeker: je bent er even zoet mee, want de bezienswaardigheden liggen verspreid door heel Europa. Maar er zijn ook enkele bestemmingen in eigen land.

Top drie

De top drie van Wallace opent met het David Hasselhoff-museum in Berlijn, waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Op twee staat de Poezenboot in Amsterdam. Dat is zowat een drijvende kattenopvang die in het midden van de stad op De Singel dobbert. De derde plaats ten slotte wordt ingepalmd door ons eigenste Mini-Europa. Poseren langs een piepkleine Toren van Pisa is nu eenmaal komisch te noemen.

Neuzen en zwemmen in bier

Ook enkele andere bezienswaardigheden zijn het benoemen waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Zweeds museum over neuzen? Of een Oostenrijkse spa waar je baadt in het bier? Of Teledisko, de kleinste disco ter wereld die je in Berlijn kan vinden? Wij zetten een paar van deze dingen alvast op onze bucket list!

Het bericht Zijn dit de meest komische toeristische attracties van Europa? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels