HomeNieuwsLifestyleZes redenen waarom seks pijn kan doen

Zes redenen waarom seks pijn kan doen

Pijnlijke seks is voor niemand fijn. Zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben, en het kan een serieuze impact hebben op je libido. Normaal gezien is het eenvoudig te achterhalen waarom je pijn hebt bij het vrijen. Metro lijst zes oorzaken voor je op.

1. De pil

De pil kan ervoor zorgen dat het aantal hormonen in een vrouwenlichaam vermindert. Als je lijf echter minder oestrogeen produceert, kan dat ervoor zorgen dat je vagina iets droger en gevoeliger wordt. Een goed voorspel kan dit probleem verhelpen. Als dat niet helpt, ga je best even langs de dokter.

2. Menopauze

Door de menopauze vermindert de hormoonproductie in je lijf, waardoor je opnieuw last kan krijgen van een drogere vagina en pijn bij het vrijen. Jammer genoeg valt dit niet op te lossen met een stevig voorspel, maar kan je gelukkig wel gebaat zijn met een hormoontherapie.

3. Vaginisme

Het klinkt als een enge infectie, maar dat is het helemaal niet. Bij vaginisme spannen de spieren van de vagina op bij penetratie, wat zorgt voor een pijnlijk gevoel. Het is voor veel vrouwen niet evident om die spieren toch te ontspannen, al zijn sommige mensen gebaat bij sekstherapie of bekkenbodemoefeningen.

4. Geboorte

Het spreekt voor zich dat een moeder vlak na de geboorte van haar kind niet klaar is om te vrijen. Volgens The Sun moet je daar minstens zes weken mee wachten, al wacht je gewoon best tot de vrouw zich er weer klaar voor voelt. Als dat het geval is, ontspan je best eerst in een warm bad en gebruik je veel glijmiddel de eerste keren.

5. SOA

Heel wat infecties en ziektes kunnen aan de basis liggen van vaginale pijn. Zo kunnen soa’s zoals gonorroe en chlamydia voor pijn zorgen. Je kan ook een infectie ‘down under’ oplopen. Ga in zulke gevallen altijd langs de dokter voor een gepaste behandeling.

6. Allergische reactie

Helaas kan je ook allergisch reageren aan je geslachtsdelen. Een penis kan allergisch reageren op het latex van een condoom. Alles wat jeukt en irritatie veroorzaakt, kan tot pijn leiden bij de seks. Zoek uit wat er jeukt, en stop met het te gebruiken.

Het bericht Zes redenen waarom seks pijn kan doen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels