Vind ons op

Zita

Lifestyle

Wat voor type toerist ben jij?

Ben jij zo iemand die perfect georganiseerd op reis vertrekt? Moeten voor jou ook alle hotels en verplaatsingen al geboekt zijn? Of vind jij het prima als je lief of beste vriend(in) dat voor je uitzoekt? Check hieronder welke soort reiziger jij bent.

1. Regelaar

Jij hebt alles onder controle. Paspoorten, verzekeringen, vliegtickets, toegangskaartjes… alles zit in jouw voorbereidingsmap, liefst nog eens chronologisch geordend. Je kent het reisschema uit je hoofd en weet waar het dichtstbijzijnde hospitaal is. Jij pakt de koffers en checkt of het licht zeker uit is op de wc voor je vertrekt. Jij loopt nooit verloren op reis, maar zorg ervoor dat je ook niet vergeet om te genieten.

2. Regelmaar

Vakantie is voor jou volgen. Jij laat je leiden door vrienden of door je lief. Je denkt er op het laatste nippertje nog aan om je paspoort mee te nemen, en zonnecrème moet je standaard lenen van anderen. Jij bent geweldig reisgezelschap, want jouw reisgezel mag alles bepalen en jij vindt alles goed. Al neem je zelf wel niet zoveel initiatief tijdens de reis, en dat kan wel eens frustrerend zijn voor je medereizigers.

3. Regeldaar

Vakantie is loslaten, volgens jou. Niet te veel plannen, niet te veel nadenken, we zien daar wel. Hostels boek je als je er voorbij komt, en je vindt niets heerlijker dan gewoon met de auto te beginnen rijden en te zien waar je uitkomt. Dat je dan af en toe op een ruwe ondergrond slaapt, neem je er met plezier bij. Dit is een ideale reisstrategie als je veel tijd hebt, maar soms loop je ook wel mooie bezienswaardigheden mis door deze houding.

Het bericht Wat voor type toerist ben jij? verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top