Vind ons op

Zita

WAT? Condooms en glijmiddel zijn niet per se vegan

Lifestyle

WAT? Condooms en glijmiddel zijn niet per se vegan

Veganisme gaat veel verder dan plantaardig eten. Overtuigde veganisten kiezen er immers niet alleen voor om geen dierlijke voeding meer te consumeren, maar gaan ook in andere aspecten van hun leven voor plantaardige opties. Denk bijvoorbeeld aan make-up, schoenen, interieurspullen en… seksgerelateerde hulpjes.

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar veel condooms en glijmiddelen zijn namelijk niet geschikt voor vegans. Net zo verbaasd als wij? Lees dan zeker verder.

Melkeiwit en bijenwas

Maggie Ney, arts en natuurgeneeskundige legt aan Women’s Health uit dat de meeste latex condooms worden behandeld met caseïne om ze extra glad en dun te maken. Maar caseïne is een melkeiwit en dus van dierlijke afkomst. In veel soorten glijmiddel zit dan weer bijenwas verwerkt, evenmin veganistisch dus.

Ben je vegan en wil je nu absoluut van condooms of glijmiddel wisselen? Geen nood, er bestaan gelukkig een hoop vegan alternatieven. Zo maken sommige condooms gebruik van distelextract of natuurlatex in plaats van caseïne en zijn kokosolie of aloë vera ideale natuurlijke, vegan glijmiddelen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/wat-condooms-en-glijmiddel-zijn-niet-se-vegan

Meer in Lifestyle

To Top