HomeNieuwsLifestyleWaarom fastfood slecht is voor je humeur

Waarom fastfood slecht is voor je humeur

Soms heb je gewoon nood aan een vettige hamburger of een lekker stuk pizza. Alleen al het vooruitzicht daarop maakt je instant happy. Maar volgens Rachel Kelly, auteur van ‘The Happiness Diet’, is fastfood nu net slecht voor je humeur. 

“Fastfood is zeer rijk aan transvetten. Die verstoren de balans van de omega 3-vetzuren in het lichaam”, vertelt Kelly aan de Britse nieuwssite Business Insider. Onderzoek heeft aangetoond dat een laag omega 3-gehalte kan leiden tot een verschrikkelijk slecht humeur. “Pessimisme, depressie en agressie zijn allemaal mogelijke gevolgen van een tekort aan omega 3-vetzuren”, zegt de experte.

Frisdrank

Maar je moet niet enkel oppassen met voedsel. Ook frisdrank kan je geluksgevoel de diepte in jagen. Vooral de light-varianten ervan. Die bevatten namelijk aspartaam, een kunstmatige zoetstof. Uit studies blijkt dat de stof een aminozuur bevat dat de productie van serotonine, het hormoon dat je stemming reguleert, vertraagt. Minder serotonine betekent minder gelukkige vibes.

Natuurlijk mag je nog genieten van een portie frieten of een hamburger. Maar hou er rekening mee dat je daarna misschien iets minder vrolijk rondloopt.

Het bericht Waarom fastfood slecht is voor je humeur verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels