Vind ons op

Zita

Lifestyle

Vriendschap op de werkvloer. Vloek of zegen?

Iedereen moet werken, dus een maatje op de werkvloer maakt de dingen soms een beetje aangenamer. Je hebt iemand om je hart tegen te luchten, maar wat als die vriendschap spaak loopt? De voor- en nadelen van een office buddy opgesomd. 

Voordeel 1: Je werkdag begint goed 

Vanaf het moment dat je het kantoor binnenstapt en begint te praten met die toffe collega, kan je goedgemutst aan de dag beginnen. Het verzacht een takenpakket dat anders misschien zwaar op de maag zou vallen.

Voordeel 2: Je kunt bij je collega terecht met vragen 

Ben je onzeker over je werk? Dankzij je office buddy kan je zonder problemen al eens een extra vraag stellen. Het is ook aangenamer luisteren naar feedback van iemand die je vertrouwt en waardeert.

Voordeel 3: Jullie creativiteit krijgt een boost

Je voelt je 100% op je gemak bij elkaar en dat zorgt voor een extra impuls aan creativiteit. Tijdens een brainstorm komen er tal van ideeën naar boven en jullie tillen elkaar naar een hoger niveau.

Nadeel 1: Je bent niet kritisch genoeg 

Jullie zijn zo’n goede vrienden geworden dat je je niet meer kritisch durft op te stellen tegenover hem of haar. Als je werk hieronder gaat lijden, wordt het misschien tijd om de vriendschap op een lager pitje te zetten en de focus te richten op je job.

Nadeel 2: De vriendschap kan zo voorbij zijn

Vriendschap is mooi wanneer alles peis en vree is, maar stel dat jullie ruzie krijgen, wat dan? Probeer dit altijd in je achterhoofd te houden en werk en privé een beetje gescheiden te houden. Deel ook geen te intieme zaken want je weet natuurlijk nooit wanneer dit tegen jou kan gebruikt worden.

 

Het bericht Vriendschap op de werkvloer. Vloek of zegen? verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top