HomeNieuwsLifestyleVijftigplussers hebben een avontuurlijk, maar onveilig seksleven

Vijftigplussers hebben een avontuurlijk, maar onveilig seksleven

Bij het grote publiek is seks onder vijftigplussers vaak ietwat taboe. Volledig onterecht natuurlijk, want iedereen heeft recht op een bloeiend seksleven. Onderzoek bewijst bovendien dat vijftigplussers de meest avontuurlijke seks van heel hun leven beleven. Helaas doen ze dat niet altijd even veilig. 

Levenservaring zorgt niet alleen voor wijsheid, maar ook voor meer vertrouwen in de slaapkamer. Dat mogen we toch concluderen uit een onderzoek van datingapp Lumen.

Avontuurlijker dan ooit tevoren

Uit de enquête blijkt eerst en vooral dat vijftigplussers heel tevreden zijn over hun seksleven. Ze beschouwen het zelfs als de meest avontuurlijke seks die ze ooit hadden, een opmerkelijk statement. Dat is in de eerste plaats te danken aan het feit dat 62% zich minder belemmerd voelt in de slaapkamer. Bovendien hebben ze meer vrije tijd en gaan ze daardoor meer tijd tussen de lakens doorbrengen. 10% geeft ook aan een hoger libido te hebben dan voordien.

Seks op de eerste date

Tijd om nog wat dieper in de cijfers te duiken. Seks op de eerste date behoort volgens de ondervraagden zeker tot de mogelijkheden en een derde heeft sowieso seks op een van de eerste drie afspraakjes. Een vrijpartij duurt gemiddeld 25 minuten en enkele van de populairste standjes zijn de missionarishouding, op z’n hondjes en de 69. De ondervraagden geven daarnaast aan dat ze niet van plan zijn om op te houden met seks hebben totdat ze er fysiek niet meer toe in staat zijn.

Onbeschermd

Helaas zit er ook een keerzijde aan het verhaal. Jongeren worden zich steeds meer – hoewel nog niet voldoende – bewust van het belang van bescherming. Bij vijftigplussers ligt dat anders. Meer dan de helft van de ondervraagden gebruikt nooit bescherming en maar liefst 80% deed nog nooit een SOA-test. Slechts 4% gaf aan “meestal” bescherming te gebruiken. Daardoor krijgen steeds meer vijftigplussers te maken met onder andere chlamydia, syfilis en gonorroe. Lumen wil nu samenwerken met artsen om meer bewustzijn te creëren bij de vijftigplussers.

Het bericht Vijftigplussers hebben een avontuurlijk, maar onveilig seksleven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels