Vind ons op

Zita

Vijf weekendtips tegen de verveling

Lifestyle

Vijf weekendtips tegen de verveling

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Geen nood, met deze tips zit je weekend snel vol!

Afropolitan Festival

8/2 – 10/2

Brussel – Voor de derde keer duikt BOZAR met Afropolitan Festival in de kunstscene van Kinshasa en Congo. En dat doen ze met optredens, mode, film, literatuur, workshops en allerlei ontmoetingen. Een bloemlezing: de avant-première van de film ‘Zombies’, over de grens tussen hoop en dystopie in Kinshasa, een ode aan zes Afrikaanse feministes, een optreden van het bijzondere Congolese collectief KOKOKO!, een snelcursus Swahili en een pop-upshop vol Afrikaanse mode. Je hoeft zelfs de kinderen niet thuis te laten: zij leven zich uit met workshops, een familiefilm en virtual reality.

Afropolitan
(c) Hassan Hajjaj, Wamuhn 2014

bozar.be

Brussels I Love You

9/2 – 18/2

Brussel – Onze hoofdstad zit vol kunst, en die vind je zeker niet alleen in de grote musea. Brussels I Love You stelt elk jaar een parcours op langs galerijen vol hedendaagse kunst, overal in de stad. Dit jaar leiden ze je langs maar liefst 36 plekken, van de Marollen tot Matonge: verlaat de platgetreden kunstpaden en ontdek verrassende plekken, artiesten en werken. En zo ga je elke dag een beetje meer van Brussel  houden.

Foto STROKAR

brusselsiloveyou.com

The Sore Losers

8/2

Brugge – Er bestaat weinig twijfel over: The Sore Losers zijn het beste dat de Vlaamse rock ’n roll te bieden heeft. Deze Limburgse band haalde de mosterd voor hun pure en rauwe sound bij hun voorliefde voor blues, country en garagerock. Ze zijn intussen aan hun vierde album toe, en al jaren niet weg te slaan van de Vlaamse podia (en die ver daarbuiten). Ideaal materiaal voor liefhebbers van The Black Keys, The White Stripes, The Stooges en The Rolling Stones, maar niet voor gevoelige oortjes…

Foto Toon Aerts

cactusmusic.be

Beginners

9/2 – 10/2

Gent – Theater Malpertuis duikt in het universum van de Amerikaanse schrijver Raymond Carver: zijn personages zijn op de dool, continu maar tevergeefs op zoek naar iets anders, zitten altijd vast in de dagelijkse sleur en begraven dromen. Theaterregisseur Piet Arfeuille en cineast Nathalie Teirlinck bewerken Carvers kortverhalen tot een straf staaltje filmisch theater, zonder dat er ook maar één camera aan te pas komt. Dit weekend in NTGent, daarna verder op reis door  Vlaanderen.

ntgent.be

Saint-Amour

8/2 – 9/2

Antwerpen, Brussel – Saint-Amour, het beste (en mogelijk ook het enige) literaire valentijnsevenement van het land, is dit jaar alweer aan haar 25ste editie toe. En dat wordt gepast gevierd met een ode aan de liefde zelf, want die is zo al moeilijk genoeg. Al het fraais dat de afgelopen tijd over de liefde geschreven werd, mag op het podium, en vandaar vindt de liefde als vanzelf ook haar weg naar het scherm en uiteindelijk het publiek. Heel wat schoon schrijvend volk tekent alvast present, onder wie Philippe Claudel, Delphine Lecompte en Ilja Leonard Pfeijffer (foto).

(c) Marc Brester

bourla.be
kvs.be

Het bericht Vijf weekendtips tegen de verveling verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top