HomeNieuwsLifestyleVijf vredige activiteiten tijdens het lange weekend

Vijf vredige activiteiten tijdens het lange weekend

Heb je nog geen plannen tijdens het lange weekend dat voor de deur staat? Met deze vijf culturele activiteiten zal je je niet vervelen!

AMOK

8/11 – 17/11

Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP tien dagen lang overal op in de Stadsrepubliek, een eigentijds stadsontwikkelingsproject in de Sint-Jacobsbuurt van Brugge. Dat doen ze met meer dan 50 voorstellingen, concerten en lezingen, en met zo’n 200 artiesten. Denkers en doeners worden op de rooster gelegd of geven inkijk in hun creatieproces, muzikanten mogen hun meest experimentele klanken laten horen, een krijtkunstenaar tekent zich een weg door de stad en een speciale audiofiets neemt je mee voor een bijzonder tochtje.

Foto M. Poppe

amokbrugge.be

Breaking Barriers

9/11 – 10/11

Voor de vierde keer brengt het Depot met Breaking Barriers een gevarieerd punkprogramma naar Leuven. Zowat alle mogelijke subgenres komen aan bod, van Zweedse garagerock over Engelse punkpoëzie tot Belgische ska – een unieke kans om bands te ontdekken die doorgaans zelden in België spelen. Aan de vooravond van het festival, op vrijdag 8 november, kan je bovendien op allerlei locaties in Leuven terecht voor een voorproefje: duik een café in voor een streepje slam of een concertje, of trek naar Cinema Zed voor een boeiende documentaire.

hetdepot.be

BOZAR NIGHT

10/11

De nacht wegdansen met de allerbeste electromuziek van het moment, en tussendoor een boeiende tentoonstelling meepikken? Het kan dit weekend tijdens de BOZAR NIGHT, en het is een betere combinatie dan je denkt. De kunst wordt ditmaal voorzien door de expo’s rond Constantin Brancusi en Yves Zurstrassen, de beats komen van onder andere Max Cooper, HAAi en Le Motel.

Foto Centre Pompidou en Sabam Belgium

bozar.be

Bokrijk Run

11/11

Officieel is het Openluchtmuseum al aan zijn winterslaap begonnen, maar op maandag 11 november zwaaien de poorten van Bokrijk nog een laatste keer open voor de Bokrijk Run. En dit jaar staat de loopwedstrijd helemaal in het teken van Bruegel: langs elf verschillende haltes loop je door de wereld van de Vlaamse Meester. De belevingsrun leidt je, aangemoedigd door de pastoor en andere personages, langs de historische huisjes en het indrukwekkende fietspad dwars door het water. Loopschoenen vergeten? Geen probleem, je mag ook wandelen – of supporteren.

bokrijkrun.be

JRSLM – Paradise Lost Again

nog t.e.m. 14/12

Ter ere van de vijftigste verjaardag van de VUB organiseert de universiteit een tentoonstelling in verschillende van haar gebouwen. JRSLM onderzoekt de paradox van de 21ste eeuw: onze samenleving wordt steeds rationeler, met codes en algoritmes, en tegelijkertijd krijgen we steeds meer te maken met religieuze conflicten, fake news en populisme. Is de kennis voorhanden op de campus van de universiteit voldoende om die uitdagingen het hoofd te bieden, of moeten we net proberen om de situatie niet te controleren?

vub.be

Het bericht Vijf vredige activiteiten tijdens het lange weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels