HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een weekend vol vertier

Vijf tips voor een weekend vol vertier

Heb je nog geen plannen dit weekend? Met deze tips zal je je niet vervelen!

Brussels Gallery Weekend

nog t.e.m. 8/9

Om het nieuwe seizoen gepast te openen gooien veertig galerijen in Brussel dit weekend tegelijk hun deuren weer open, tijdens het Brussels Gallery Weekend. Centrale ontmoetingsplek voor al dat artistiek geweld is het Vanderborghtgebouw in de Schildknaapstraat: je kan er terecht voor informatie, maar ook voor een fris drankje en voor een groepstentoonstelling met de titel Fried Patterns, met werk van negentien jonge Brusselse kunstenaars. En dan is er nog het OFF Program, met performances en expo’s in onder andere WIELS, La Botanique, BOZAR en CENTRALE.

weekend
Foto A. Haflidason

brusselsgalleryweekend.com

Jazz in’t Park

nog t.e.m. 8/9

Jazz in ‘t park serveert je de beste en nieuwste jazz van het land, gratis en voor niets. Tussen de bomen van het Gentse Zuidpark mag je je neervleien voor heel wat primeurs en nevenprojecten, en dit jaar ook voor opvallend veel Gentse jazz, want maar liefst de helft van de artiesten komt uit eigen stad. Op de affiche staan onder andere Screens, Wasdaman, ECLECTIV, Jef Neve en het Jamaican Jazz Orchestra, maar de grote publiekstrekker is Flat Earth Society (foto): de wereldvermaarde bigband uit Gent blaast twintig kaarsjes uit en viert dat met een groot verjaardagsconcert op Jazz in ‘t Park.

stad.gent

Filmfestival Oostende

6/9 – 14/9

Aan de kust gaat vandaag het Filmfestival Oostende van start. Gastvrouw Lynn van Royen focust in haar selectie op de Leading Ladies van de filmindustrie en koos als opener voor “The Best of Dorien B.”, het debuut van regisseur Anke Blondé. Op zaterdag mag het festival bovendien een ware Leading Lady verwelkomen: niemand minder dan wereldster Monica Bellucci (foto) komt naar Oostende voor de première van “Spider in the Web”. Verder nog op het programma, naast een indrukwekkende reeks topfilms: een marathonuitzending van het volledige tweede seizoen van Callboys, en een gezinsdag met de nieuwe versie van Tik Tak.

Getty / S. Gries

filmfestivaloostende.be

Het TheaterFestival

nog t.e.m. 15/9

Het Theaterfestival zet tien dagen lang een grote spot op het beste theater van België en Nederland, en laat je nog één keer genieten van de belangrijkste voorstellingen van het afgelopen jaar. En dat blijken er heel wat: 25 theaterstukken worden voor het festival een laatste keer hernomen. Daarnaast kan je ook in openluchttheater Camping Sunset terecht voor “Zomergasten” (foto), een voorstelling van elf net afgestudeerde theatermakers, kunnen bollebozen deelnemen aan de grote cultuurquiz, en wordt er tijdens debatten en tafelgesprekken nagedacht over de toekomst van het theater.

Foto A. Deprez

theaterfestival.be

Open Monumentendag

8/9

Tijdens Open Monumentendag mag je overal in Vlaanderen binnengluren achter deuren die normaal gezien gesloten blijven. Boten, begraafplaatsen, molens, landschappen en zelfs privéwoningen: honderden monumenten zijn deze zondag open terrein voor gretige pottenkijkers. Je mag bovendien ook zelf de handen uit de mouwen steken. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de oude kaasmakerij van Passendale, laat een stoomtrein rijden of duik in de ijskelders van het Leuvense Arenbergkasteel.

openmonumentendag.be

Het bericht Vijf tips voor een weekend vol vertier verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels