HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een weekend vol natuur, dans en film

Vijf tips voor een weekend vol natuur, dans en film

Heb je nog geen plannen dit weekend? Met deze weekendtips zal je je niet vervelen!

Balkan Trafik

nog t.e.m. 28/4

Balkan Trafik brengt al voor de dertiende keer Oost-Europese kunst en cultuur naar Brussel. En voor het eerst gebeurt dat op twee locaties: zowel BOZAR als de VK zetten met concerten, theater, films, debatten en andere gebeurtenissen de deur open naar de Balkan. Er is aandacht voor het erfgoed en de geschiedenis van de regio, maar ook voor haar heden en toekomst, met een hele dag gewijd aan urban muziek. Op zondag wordt Balkan Trafik feestelijk afgesloten met de achtste editie van de Giant Horo op de Grote Markt, een indrukwekkende traditionele dans.

balkantrafik.com

MOOOV Filmfestival

nog t.e.m. 5/5

MOOOV Filmfestival brengt films van overal ter wereld naar zeven Vlaamse steden: Beringen, Brugge, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout. De steengoede films en documentaires nemen je mee op wereldreis, en daarnaast wordt er ook nagedacht over een duurzame toekomst, gebabbeld over architectuur en genoten van een ontbijtje voor de film. De allerkleinsten kijken intussen naar kortfilms op hun maat, leven zich uit met een workshop vloggen en toveren een kleurig zandtapijt.

mooov.be

Erfgoeddag

28/4

Erfgoeddag zet elk jaar het roerend en immaterieel erfgoed van Vlaanderen en Brussel in de kijker. Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ staan dit jaar vakmanschap, meesterschap, leren en maken centraal: ambachtslieden aller lande gooien hun deuren open om je te laten meegenieten van hun edele kunsten. Munten slaan, liedjes schrijven, speelkaarten drukken, kunst vervalsen, bier brouwen… Allemaal zijn ze het onderwerp van boeiende lezingen en spannende workshops. Wie dacht dat erfgoed en ambachten saai zijn ontdekt op Erfgoeddag snel dat het tegendeel waar is.

Atelier Arena (c) Ann-Sophie Verveken en Renaat Steurbaut

erfgoeddag.be

Dag van de Dans

27/4

Zaterdag komen Vlaanderen en Brussel in beweging, want dan is het Dag van de Dans. Overal stuit je die dag op dansers: in de bibliotheek, in het cultureel centrum, op allerlei podia en regelmatig gewoon op straat. Bekende artiesten en choreografen maar ook jong bloed en nieuwe makers presenteren het beste van zichzelf, en uiteraard ben je van harte uitgenodigd om ook zelf je beste beentje voor te zetten. Volg een workshop, waag je aan een potje volksdansen of voeg je bij de dansketting die zich doorheen het land slingert: talent of kennis niet vereist, enthousiasme wel.

Invisible van kabinet k – Foto Kurt Van der Elst

dagvandedans.be

Decathlon Trekking Days

27/4 – 28/4

Tijdens de Decathlon Trekking Days verken je gedurende twee dagen de mooiste wandelroutes van Vlaams-Brabant. Hijs je rugzak op je rug en kies een van de drie routes (tussen 20 en 60 km) doorheen het Vinne en de Getevallei, twee natuurgebieden in de omgeving van Linter en Zoutleeuw. ‘s Avonds sla je je tent op tussen de bloesemwolken en geniet je na van de wandeling aan het kampvuur, terwijl de kleinsten ravotten in de speelzone. En na een verkwikkende nacht in de natuur volgt de tweede wandeldag, die eindigt bij een streekbierenbar. Een heerlijk lenteweekend!

Foto Unsplash

decathlon.be

Het bericht Vijf tips voor een weekend vol natuur, dans en film verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels