HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een weekend vol cultuur

Vijf tips voor een weekend vol cultuur

Heb je nog geen plannen dit weekend? Met deze tips zal je je niet vervelen!

Schatten van Vlieg

nog t.e.m. 31/8

De zomervakantie is volop bezig en kleine speurneuzen weten wat dat betekent: Schatten van Vlieg! Vlieg heeft op meer dan 300 verschillende plekken een schat achtergelaten, en de vinders worden beloond met een verrassing – én een leuke uitstap. Schattenjagers moeten wel zorgen voor getrainde smaakpapillen, want het thema van Schatten van Vlieg is dit jaar “Proef jij wat ik proef?”: verwacht je aan tongstrelende opdrachten, smaakvolle raadsels en vooral een uiterst smakelijke schat… Eten in de bib, proeven van kunst in een museum of planten smullen in het park? Deze zomer kan het allemaal.

schattenvanvlieg.be

Spots op West

nog t.e.m. 7/7

Westouter, een grensdorpje in de Westhoek, wordt dit weekend het charmante decor voor theaterfestival Spots op West. Het dorp wordt overgenomen door amateurtheatergezelschappen van dichtbij en veraf, die het beste van zichzelf laten zien op kleinschalige locaties. In een loods, een schuur, een kerk, op straat, in het bos… overal kom je dit weekend theater tegen als je door Westouter dwaalt. En je vindt de voorstellingen niet alleen overal, maar ook in alle vormen. Een eenmansorkest in een minibusje, een radioprogramma met een hoog slapstickgehalte of een indrukwekkend staaltje metatheater? Aan jou de keuze.

Foto Noordteater

opendoek.be

Dansand!

nog t.e.m. 7/7

Terwijl Westouter overgenomen wordt door acteurs zijn het in Oostende dansers die dit weekend de plak zwaaien tijdens Dansand!, festival voor dans en beweging. En dat doen ze in het algemeen niet op een podium, maar zomaar overal in de stad. Twee mannen in roze en groene velcropakken vormen een levende versie van het strandspel stickyball, vier acteurs vertellen persoonlijk het boek dat ze uit hun hoofd leerden, tien dansers bungelen in een kluwen van touwen en katrollen tussen de bomen van het Leopoldpark en twee acrobaten gooien met stof en krijt.

Foto Y. Jeudy

dansand.kaap.be

Letterenfestival Beauvoorde

nog t.e.m. 7/7

Het gloednieuwe Letterenfestival in het Kasteel van Beauvoorde serveert vijf dagen vol proza en poëzie, maar evengoed muziek en theater. Vanavond kan je er terecht in het poëziebordeel. Nestel je in een chaise longue voor een privé-lezing: dichters geven hun meest intieme verzen bloot, terwijl dansers en muzikanten de wachtenden vermaken. Op zaterdag is er een kleinkunstnamiddag met optredens van Jonas Winterland, Folgázan en Klein Komitee, en op zondag stil je de laatste literaire honger tijdens de boekenmarkt en ruilbeurs – is die vakantieliteratuur ook meteen geregeld.

kasteelbeauvoorde.be

De taal van het lichaam

nog t.e.m. 19/4

In een nieuwe collectiepresentatie heeft Museum M het over lichaamstaal: oude en hedendaagse kunstwerken waarin het lichaam centraal staat worden samengebracht. Want het menselijk lichaam is al sinds mensenheugenis een geliefd onderwerp in alle disciplines van de beeldende kunst, van beeldhouwkunst tot fotografie. Wil je weten wat een martelscene uit een middeleeuwse heiligenlegende en een tafereel uit een 21ste-eeuwse blockbuster met elkaar gemeen hebben? Dan moet je naar het M – en met je museumpas kan je het museum gratis bezoeken.

Foto K. Rondou

Het bericht Vijf tips voor een weekend vol cultuur verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels