HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een kunstig weekend

Vijf tips voor een kunstig weekend

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Het belooft herfstig weer te worden, maar met deze culturele activiteiten zal je je niet vervelen! 

DOCVILLE

25/9 – 3/10

DOCVILLE is een filmfestival met enkel documentaires op de affiche. Op het programma staan ijzersterke Belgische creaties, maar ook boeiende films uit andere hoeken van de wereld, van Congo tot de States. Met een aantal filmreeksen focust het festival op thema’s als economie of opgroeien in de 21ste eeuw: de documentaires over onze gedragseconomie of de eenzaamheid van influencers zijn vandaag immers relevanter dan ooit.

docville.be

Uptown Art & Design Tour

nog t.e.m. 27/9

In de boetieks in en rond de Brusselse Waterloolaan spot je nog tot eind dit weekend het werk van Belgische en internationale designers en kunstenaars, tijdens de Uptown Art & Design Tour. Je kan hun creaties (van schilderijen en sculpturen tot meubilair) bewonderen in de etalages van onder andere Natan en Diane von Furstenberg, tijdens een wandeling langs het uitgestippelde parcours. Een stadswandeling die kunst combineert met winkelen: de ideale manier om de hoofdstad te verkennen.

Foto LA VITRINE -Claire de Quenetai

uptowndesigntour.com

Destination Sweetheart

25/9 – 30/5

Met zijn nieuwste expo, Destination Sweetheart, vertelt het Red Star Line Museum over liefdesmigranten. Het zijn verhalen van alle tijden, van Anna die naar Roger in Amerika trok met een schip van Red Star Line tot de verhuis naar een erasmuslief aan de andere kant van de wereld. Laat je in het museum meevoeren door handgeschreven brieven, oude foto’s en persoonlijke ontboezemingen: soms romantisch en ontroerend, soms confronterend en schokkend. Met een museumpas kan je de tentoonstelling gratis bezoeken.

redstarline.be

BANAD

26/9 – 4/10

Het Brussels Art Nouveau & Art Deco festival kon in maart niet doorgaan, maar gelukkig zijn de feestelijkheden uitgesteld naar de herfst. Twee weekends lang mag je ongestoord binnengluren in enkele van de mooiste gebouwen van Brussel: prachtige herenhuizen, statige kerken en hoge appartementsgebouwen – allemaal architecturale parels van de hand van toparchitecten als Victor Horta, Marcel Spittael of Antoine Courtens.

Hôtel Solvay – Foto Voituron

banad.be

Beethoven in Pocketsize

25/9 – 27/9

Beethoven viert dit jaar zijn 250ste verjaardag en Gent Festival van Vlaanderen nodigde alle grote orkesten van het land uit op zijn verjaardagsfeest: niet minder dan alle negen symfonieën van de jarige Ludwig staan op de agenda. In volle bezetting spelen kan nog even niet, en dus doen de orkesten het voor de gelegenheid wat intiemer – gelukkig was er ook in die tijd al een levendige cultuur van kamermuziekbewerkingen. Onder meer het symfonieorkest van de Munt, Symfonieorkest Vlaanderen en het Belgian National Orchestra geven het beste van zichzelf (en van Beethoven) in het Industriemuseum en de Oude Vismijn.

Foto B’Rock Orchestra

gentfestival.be

Het bericht Vijf tips voor een kunstig weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels