HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een koel weekend

Vijf tips voor een koel weekend

Heb je genoeg gepuft de afgelopen dagen? Gelukkig wordt het dit weekend een pak koeler! Hoog tijd dus om buiten te komen en te genieten van deze vijf weekendtips.

Sfinks Mixed

nog t.e.m. 28/7

Boechout – Alle hoeken van de wereld komen dit weekend samen in Boechout voor Sfinks Mixed. Aan het podium kan je terecht voor alle soorten wereldmuziek – maar evengoed voor artiesten van eigen bodem – terwijl kleurrijke parades vrolijk het festivalterrein doorkruisen. Tussendoor is het heerlijk snuisteren je over de wereldmarkt, kom je tot rust in de Zen Garden en smul je van lekkernijen uit alle werelddelen. Een babysit regelen is bovendien onnodig, want de kleinsten krijgen in het Kidz Village hun eigen festival vol concerten, workshops, luchtsculpturen en gekke fietsen.

Foto L. Biesemans

sfinks.be

Hello Summer

nog t.e.m. 25/8

Brussel – Er wordt gewerkt aan de Akenkaai en dus moeten de Brusselaars het dit jaar zonder Brussel Bad stellen, maar gelukkig is een alternatief voorzien. Hello Summer duikt op vier verschillende plekken in de stad op met hetzelfde recept: een gezellige bar, een streepje muziek en heel wat leuke activiteiten. Dit weekend is het Congresplein als eerste aan de beurt met concerten, salsalessen, openluchtfilms en een beachvolleybaltoernooi. De komende weekends kan je voor een zwoele zomeravond ook nog terecht op de Ambiorix-square in de Europese wijk, het Peter Benoitplein in Neder-over-Heembeek en de Leopoldsquare in Laken.

weekend

hellosummer.be

Indian Food Festival

27/7 – 28/7

Hongertje? Dan moet je dit weekend naar het Jubelpark, want daar serveert het Indian Food Festival meer dan honderd verschillende Indische gerechten en lekkernijen, met meer dan 25 kraampjes en foodtrucks. Vegetariërs hoeven overigens niet thuis te blijven: meer dan de helft van de aangeboden hapjes is volledig vleesvrij. Om de vertering te bevorderen kan je ook proeven van concerten, demonstraties Bollywood dansen en workshops tulbanden knopen, en ook de kinderen duiken helemaal in India met spelletjes, workshops en ander leuks.

indianfoodfestival.org

Suikerrock

26/7 – 28/7

Suikerrock verwelkomt met Tom Odell (foto) een grote internationale naam, maar presenteert verder vooral topartiesten uit eigen land, waaronder Arsenal, Niels Destadsbader en Dimitri Vegas & Like Mike. Naast het hoofdpodium is er ook een dj stage en een akoestisch podium, waar lokale bands en singer-songwriters je tot rust brengen met hun prachtige deuntjes. Die kleinere acts zijn overigens helemaal gratis: enkel om het hoofdpodium te bereiken moet je een kaartje kopen.

Belga / J. Roosens

suikerrock.be

Boomtown

nog t.e.m. 27/7

Boomtown, dat is een festival-in-een-festival: het vijfdaagse muziekfestival vindt ieder jaar plaats tijdens de Gentse Feesten. Place to be voor het feestgedruis is de Kouter, en ook het podium van de aanliggende Opera verwelkomt graag een reeks artiesten. Op het programma staat een mix van bekende namen en alternatieve muziek: vandaag en morgen pik je onder andere nog De Mens, Rhea, Isbells, Warhola en Marble Sounds mee.

Facebook / Boomtown Gent

boomtownfestival.be

Het bericht Vijf tips voor een koel weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels