HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een cultureel weekend

Vijf tips voor een cultureel weekend

Heb je nog geen plannen dit weekend? Geen probleem, met deze tips zal je je niet vervelen.

De wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo

nog t.e.m. 29/12

Ook Circus Ronaldo maakt zich klaar voor de feestdagen. Het gezelschap strijkt dit jaar neer op het Warandeplein in Turnhout en nodigt iedereen daar uit voor een gezellig kerstdiner. Schuiven nog aan aan de feesttafel: een internationaal gezelschap van circusdirecteurs en -artiesten, tussen vier en tachtig jaar oud. De zuiderse wijn vloeit rijkelijk, en de gasten durven elkaar wel eens uit te dagen voor een gewaagd staaltje circus… Kom zeker op tijd, want voor de voorstelling kan je alvast opwarmen in het uiterst gezellige winterdorp.

warande.be

Rusalka

nog t.e.m. 31/12

Opera Ballet Vlaanderen brengt de intrigerende opera Rusalka van de Tsjechische componist Antonín Dvořák. Het verhaal is geïnspireerd door het sprookje van de kleine zeemeermin: de waternimf Rusalka ruilt haar stem voor een leven op aarde, maar wordt vervolgens verstoten door haar geliefde prins en kent een tragisch lot. De Noorse regisseur-choreograaf Alan Lucien Øyen voorziet het stuk van een indrukwekkend staaltje danstheater, een reusachtig decor maakt het spektakel compleet. In januari is de opera ook te zien in Gent.

Foto operaballet.be

operaballet.be

Winterwonderkasteel

14/12 – 5/1

Elke winter, zo rond het einde van het jaar, verandert het Gravensteen in een Winterwonderkasteel vol fonkelende versieringen en spannende verhalen, dit jaar met een Bourgondisch randje. Het was immers hertog Filips de Goede die de opdracht gaf om het ietwat kille kasteel gepast in te kleden met de hertogelijke troon, verbluffende feesttafels en versieringen vol symboliek. Laat je betoveren door al die spektakelzucht, en krijg het achteraf weer warm in de winterbar in de middeleeuwse stallingen, waar het er wellicht even bourgondisch aan toe gaat.

foto Gravensteen

historischehuizen.stad.gent

Jingle Balls

13/12 – 15/12

Kunstencentrum Campo in Gent organiseert dit weekend een alternatieve kerstmarkt met een programma vol muziek, workshops, performance, hapjes en drankjes en bovenal unieke kerstcadeaus. Je scoort er eerlijk gemaakte kledij, schoenen van oude jeans, een bewegend portret van jezelf of een zelfgemaakte uitvinding. Intussen adviseert Julie Cafmeyer je bij het schrijven van je nieuwsbrief, kunnen de kinderen stokpaardje rijden, wordt er live radio gemaakt en smul je van oesters of suikerspinnen.

Foto Campo

campo.nu

Dickensland

14/12 – 15/12

Bilzen – In Bilzen verrijst dit weekend Dickensland, een circusachtig pretpark dat recht uit een roman van Dickens zou kunnen komen, met onder andere een negentiende-eeuwse kermis met een spiegelpaleis, een rariteitenkabinet en een prachtige draaimolen. Er zijn ook drie verschillende spektakelshows mee te pikken: op het hoofdpodium op de markt nemen honderden acteurs je mee naar de filmset van Oliver Twist, geven ze een bloemlezing van de beste kerstfilms aller tijden en vertolken ze het klassieke kerstverhaal met Jezus, Maria en Jozef – in een zelfbedachte Charles Dickens-versie…

Foto Facebook Dickens ’19

dickensbilzen.be

Het bericht Vijf tips voor een cultureel weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels